Otkriveno zašto je Aguero dobio zlatnu medalju u Kataru

Autor: Mladen Heleta
sreda 21.12.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Zaslužan je Mesi.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Bivši argentinski fudbaler Serhio Kun Aguero bio je u centru pažnje nakon trijumfa Argentine nad Francuskom u finalu Mundijala u Kataru.

Slavio je sa igračima Argentine, pozirao sa pobedničkim peharom, a dobio je i zlatnu medalju, iako nije bio deo reprezentacije.

Argentinski mediji otkrili su šta se krije iza ove priče.

Naime, na nagovor njegovog dobrog prijatelja Lionela Mesija, Argentina ga je "tiho" registrovala kao pomoćnog trenera na turniru.

Aguero je u Dohu doputovao nekoliko dana pred start Mundijala, ali ne kao član tima, već u privatnoj režiji. Nije boravio u hotelu reprezentacije, ali to se promenilo pred veliko finale. Najpre je odradio nekoliko treninga sa ekipom, a potom je objavljeno da je bio i cimer Lionelu Mesiju pred okršaj sa Francuzima.

Finalnu utakmicu je pratio sa tribna, ali je odmah nakon meča sišao na teren i slavio sa bivšim saigračima veličanstven uspeh.

Na kraju je zahvaljujući Mesiju dobio i medalju o kojoj je sanjao ceo život.

Podsetimo, Aguero je više od deset godina nastupao za Argentinu i bio je deo tima koji je osvojio Kopa Ameriku.

Međutim, nekoliko meseci nakon osvajanja prvog trofeja sa reprezentacijom otkriveno je da ima srčanih problema i da će morati da prekine profesionalnu karijeru.

Nije mu se ispunila želja da se oprosti od nacionalnog tima na Mundijalu, pa je njegov veliki prijatelj "sredio" da i on dobije zlatnu medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke