"Piksi prebacivao krivicu na igrače, pa su mu okrenuli leđa"

Autor: Mladen Heleta
petak 23.12.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net

Kaže Zlatko Vujović.

Pedja Milosavljevic / Starsport
Pedja Milosavljevic / Starsport

Povezane vesti

Legendarni fudbaler Hajduka iz Splita i bivši reprezentativac Juglaslavije Zlatko Vujović prokomentarisao je neuspeh Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kako je istakao, Srbi ni u kom pogledu nisu bili spremni za Mundijal.

"Svako od nas ima očekivanja i to je logično i ljudski. Od njihovog očekivanja jedino je to ostalo. Oni ni u glavi, ni tehnički, ni taktički nisu bili spremni za ovo takmičenje. Natpisi kako su 'skakali' jedan drugom po ženama, da li je to trebalo da procuri u javnost? Osim toga, imaju jako slabu odbranu. Nisu zaslužili. Kada želite drugome da mu krava crkne, odnosno da izgubi utakmicu, to se vraća na neki način. Oni su puno počeli da se bave time. Pustimo politiku političarima, pustimo rat generalima... Stvaraju jako lošu energiju koja ih lično razara", rekao je Vujović.

Sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem bio je saigrač u reprezentaciji Jugoslavije, ali mu se nije dopao njegov nastup u Kataru.

"Mislim da je reprezentacija Hrvatske ušla u turnir čistih glava za razliku od Srbije. Imamo izražen taj patriotski naboj. Igramo kad je najteže, što reprezentaciju Hrvatske razlikuje od reprezentacije Srbije. Mi imamo jednog trenera koji je jako ponizan, respektuje svakog. Sa druge strane, Piksi mi je bio drag kao igrač i znamo se, međutim, nije mi se svidelo njegovo ponašanje na klupi kad psuje – znamo već šta, a onda kompletnu krivicu prebacuje na igrače. To je najgora stvar koju jedan trener sebi može da dopusti. Mislim da su mu na neki način igrači i okrenuli leđa. Te sporedne stvari ih koče", zaključio je Vujović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke