POLUVREME - Vodi Srbija - Naivno primljen gol, pa veliki preokret!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 28.11.2022.
11:53
Izvor: Sportske.net

Dva gola u nadoknadi vremena.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Srbija igra protiv Kameruna meč drugog kola grupe G Mundijala Kataru, a rezultat nakon prvih 45 minuta na stadionu "Al Džanub" je 2:1 za Srbiju.

Već nakon prvog napada Aleksandar Mitrović se našao na zemlji. Nije prošlo ni pola minuta, uhvatio se za levu nogu, nije delovalo dobro, ali srećom, bol je bio samo trenutan, pa je naš napadač nastavio meč.

Srbija je od samog početka uspostavila inicijativu, nametnula se u posedu lopte, razvukla Kamerunce po bokovima, a u 11. minutu je imala ogromnu priliku da dođe u vođstvo. Mitrović i Tadić su razenili munjeviti dupli pas po desnoj strani, srpski centarfor je potom sjajnom fintom izbacio Nkulua, namestio loptu na levu nogu, gađao dalji ugao i pogodio stativu.

Nastavio je naš tim da pritiska, pa je u 17. minutu stvorio još bolju šansu. Nakon prave konfuzije u defanzivnoj liniji Kameruna, Tolo je očajno intervenisao u svom kaznenom prostoru i namestio loptu pravo na nogu Mitroviću, ovaj je bio sam na 8-9 metara, bila je to bolja situacija od penala, ali je usledio udarac pored stative. Neverovatan promašaj!

I kako to u fudbalu obično biva, Srbiju je brzo stigla surova kazna i to pravo niotkuda, iz prvog napadačkog pokušaja afričke ekipe. Igrao se 29. minut kada je Kunde izveo korner sa leve strane, gađao prvu stativu, tamo je štoper Nkulu bio najbolji u skoku, prosledio loptu glavom na drugu stativu, gde je potpuno sam bio drugi štoper Kasteleto i iz neposredne blizine zatresao mrežu, za 0:1. Uigrana akcija Kameruna i nedopustivo loša reakcija kompletnog srpskog tima.

Ovaj gol je šokirao Srbe. U 43. minutu kardinalna greška Lukića na sredini terena, Kunde mu je uzeo "živu" loptu, u punom trku se stuštio ka golu, tukao sa 15 metara, a Vanja je bio na mestu i veoma dobro odbranio.

Ipak, zasluženo izednačenje stiglo je u prvom minutu sudijske nadonade vremena. Tadić je centrirao, a Pavlović izveo "nebeski" skok i udarcem glavom sa desetak metara postigao prvi gol Srbije na Mundijalu, za 1:1.

U trećem minutu nadoknade preokret. Sergej Milinković-Savić je odigrao dupli pas sa Živkovićem i prefinjenim udarcem sa 17 metara matirao loše postavljenog golmana Epasija, za 2:1.

U samom finišu prvog poluvremena, umalo i treći pogodak za Srbiju. Imali su "orlovi" situaciju 2 na 1, ali je napadač Mitrović odlučio da oproba udarac iz nepovoljne pozicije, kada je imao nekoliko lepih rešenja za asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke