Postao golman u 14 godina i to slučajno, sada je glavni lik osmine finala Mundijala!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 30.11.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiva priča o golmanu koji je na ovom Mundijalu savladan samo iz penala.

EPA-EFE/Abedin Taherkenareh
EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Jedan gol primio je Met Tarner u dosadašnjem delu Mundijala, a njegova reprezentacije je uspela da se plasira u osminu finala gde će igrati protiv Holandije u levom delu žreba. 

Upravo je Met Tarner jedno od otkrovenja šampionata, čovek koji je, očigledno, legitimni naslednik Tima Hauarda koji je pre osam godina branio za reprezentaciju dok je ovaj momak bio na koledžu. 

Ono što je neverovatno jeste njegov razvoj, te 2014. godine verovatno nije mogao ni da sanja da će biti učesnik Mundijala jer nije bio ni draftovan u MLS ligi. 

Zanimljivo, slučajno je i stao na gol, golman se povredio, u ekipi se obično bira najgori fudbaler da bude golman kada je već ovaj prvi povređen, a Tarner je stigao među stative i više se odatle nije pomerio. Imao je tada 14 godina, bio je srednjoškolac. 

Garantujemo da nema igrača koji je tako kasno počeo da igra fudbal na ovom Mundijalu, ali Tarner je očigledno izuzetno talentovan i neko ko brzo uči.

U sezoni 2014-15 je branio za Džerzi ekspres, tim iz četvrtog ranga u SAD-u, a onda je dobio poziv koji se ne odbija, primetili su a iz Nju Ingland Revolušna, pa posle godinu dana pozajmice, došlo je njegovo vreme. Od 2021. godine nastupa za reprezentaciju, a evo ga, briljira, kupio ga je i Arsenal...

Ima 28 godina, pravo je otkrovenje!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke