Selektor Danske: "Osećamo pritisak pred Australiju"

Autor: Mladen Heleta
utorak 29.11.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Danska mora da pobedi.

EPA-EFE/Abedin Taherkenareh
EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand izjavio je danas da reprezentacija oseća pritisak pred meč sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji će odlučiti ko prolazi u osminu finala takmičenja.

"Razmišljam samo o pripremi za ovaj meč... Ali nikada nismo sami, u ovome smo zajedno. U pobedi, u porazu, u borbi, uvek smo zajedno", rekao je Hjulmand novinarima.

Fudbaleri Danske i Australije sastaće se u sredu u 16 sati u meču trećeg kola grupe D, a pobednik će najverovatnije zajedno sa aktuelnim prvacima sveta Francuzima proći u završnicu takmičenja. Australiji igra i bod.

"Očekujem dobar, kolektivno snažan tim Australije, kako i mi sebe volimo da definišemo. Veoma su dobro organizovana fudbalska ekipa. Imaju kvalitetne igrače i moramo da budemo oprezni zbog toga", istakao je Hjulmand.

Selektor Danske je podsetio da su na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine sa Australijom odigrali 1:1, ističući da je to bio veoma tesan meč, kao i da očekuje da i sutrašnji bude takav.

"Australija takodje zna da bi igranje na nerešen rezultat bilo opasno, jer to ne garantuje prolaz dalje. Očekujem da će snažno ući u utakmicu, kao i u prethodne dve", kazao je Hjulmand.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke