Senegal lako sa domaćinom, Katar pokazao da zna da igra fudbal!

Autor: Lazar Nikolić
petak 25.11.2022.
15:59
Izvor: Sportske.net

Afirknaci mnogo bolji.

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Fudbaleri Senegala savladali su domaćina Katar sa 3:1 u utakmici drugog kola grupe "A" na Mundijalu.

Afrička selekcija potpuno zasluženo stigla je do prve pobede na Svetskom prvenstvu, a Katar odigrao dosta bolje nego na premijeri protiv Ekvadora i postigao svoj prvi gol u istoriji Mundijala.

U prvih deset minuta dva puta su pretili Senegalci preko Sara i veziste Mendija. Prvu dobru priliku na meču propustio je napadalč Senegalaca Dijediju u 17. minutu kada je posle centaršuta iz kornera šutirao glavom malo pored gola.

Sporan detalj dogodio se u 32. minutu kada je najbolji igrač domaćih Afifi soboren u šesnaestercu rivala, a sudija Lahoz ipak nije pokazao na "belu tačku".

Devet minuta kasnije poveo je Senegal. Veliku grešku načinio je centralni štoper Katara Huhi, a to iskoristio napadač Senegalaca Bulaje Dija.

Samo tri minuta igre u nastavku bila su dovoljna Senegalu da duplira prednost. Odličan centaršut iz korenera Jakobsa u gol je pretvorio još boljim udarcem glavom u dalji ugao Famara Dijediju.

U poslednjih pola sata upoznali smo neki "novi" Katar, Krenuli su domaći da igraju u skladu sa zvanjem aktuelnog prvaka Azije. 

Prvu dobru priliku za Katar propustio je napadač Almoez u 63. minutu, ali je odbranio Mendi. To je ujedno bio i prvi udarac domaćin u okvir gola na dosadašnjem Mundijalu.

Četiri minuta kasnije nova šansa za domaćina. Šutirao je Mohamed glavom iz neposredne blizine, a ponovo se istakao Mendi.

Ništa golman Čelsija nije mogao u 78. minutu kada je rezervni napadač domaćih Mohamed Muntari iskoristio dobar centaršut sa desne strane Mohameda ipostigao prvi, istorijski gol na Mundijalima za Katar.

Ipak, šest minuta kasnije Senegalci su trećim pogotkom rešili pitanje pobednika. Rezervista Ndiaje uposlio je još jednog igrača koji je u igru ušao sa klupe Bambu Dijena, a fudbaler Olimpika iz Marseja potvrdio trijumf svoje selekcije.

Od 17 sati se igra drugi meč u "A" grupi danas. Sastaju se selekcije Ekvadora i Holandije.

U poslednjem kolu grupe "A" 29. novembra Katar će igrati protiv Holandije, a Senegal ide na megdan Ekvadoru. 

Standings provided by Sofascore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke