Sergej: " Neće biti emotivno protiv Švajcarske!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 29.11.2022.
16:03
Izvor: Sportske.net

"Fokusirani smo i spremni da pokažemo da smo bolj"

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Reprezentaciju Srbije u petak očekuje odlučujuća utakmica za plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.

U trećem kolu grupe G "orlovi" igraju protiv Švajcaraca i pobeda ih vodi u eliminacionu fazu.

Na današnjoj konferenciji za medije jedan od najboljih igrača selekcije Srbije Sergej Milinković Savić rekao je da je ekipa maksimalno fokusirana na ono što sledi.

"Bio je veliki pritisak na prošloj utakmici protiv Kameruna, ali to ne bi trebaloda utiče na nas. Ne gledamo unazad, moramo da pobedimo narednu utakmicu i tako ćemo krenuti od prvog minuta", započeo je izlaganje Sergej.

Za mnogo je utakmica protiv Švajcaraca "više od igre", naš vezista ne misli tako.

"Ne mislim da će biti emotivna utakmica jer je protivnik Švajcarska. Treba da krenemo hrabro i snažno. Fokusirano na sebe, da pokažemo da smo bolji i prođemo dalje", jasan je Milinković Savić.

Fudbaler rimskog Lacija smatra da su i pre početka šampiona svi u ekipi očekivali da će se sve rešavati u poslednjem kolu protiv Švajcaraca.

"Veliki je put bio od prvog dana kada smo se okupili sa novim selektorom. Hteli smo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, to smo i uradili. Kad smo videli u grupi za Mundijal znali smo da će dosta toga zavisiti od te utakmice", kaže Sergej.

Kod rezultata 3:1 za Srbiju protiv Kameruna Milinković Savić je pokušao da lobuje golmana protivnika, nije uspeo, a onda je Srbija "prosula" prednost. Sergej kaže da bi ponovo šutirao na isti način u toj situaciji.

"Isto bih uradio jer mi je tako lopta došla. To nije bio pad koncentracije, jer je bilo 3:1 i da je bilo 0:0 isto bih uradio", nema dilemu Sergej.

Atmosfera u ekipi nakon remija sa Kamerunom nije bila sjajna, ali je pobeda Brazila nad Švajcarskom sve promenila.

"Juče posle naše utakmice sigurno da nije bila sjajna atmosfera, jer nismo pobedili. Svi zajedno smo gledali Brazil. Sada smo podignute glave i jedva čekamo da dođe utakmica sa Švajcarskom. Imamo tri dana da je pripremimo i idemo na pobedu", zaključio je vezista.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke