Nemci u finišu osvojili zlata vredan bod, sada zavise od Španije!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 27.11.2022.
21:55
Izvor: Sportske.net

Remi po meri, na kraju...

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Fudbalske reprezentacije Španije i Nemačke remizirale su rezultatom 1:1 u derbiju drugog kola na Mundijalu u Kataru. 

Španci su poveli golom Morate u 62. minutu, a izjednačio je Filkrug u 83. 

Španija je lider sa četiri boda, Japan i Kostarika imaju po tri, a Nemci jedan. Nemci sada moraju da pobede Kostariku, ali i da navijaju da Španci ne izgube od Japana, što je svakako bolja opcija nego da su večeras izgubili...

Iako su početne postave obećavale otvoreniju igru i mnogo više prilika, u prvih 45 minuta nije ih bilo previše. 

U sedmom minutu prvi je pripretio, i to odlično, Dani Olmo, koji je snažno šutirao sa 18 metara, ali je Nojer odlično odbranio i lopta je potom od prečke otišla u korner. 

U 27. minutu Španci su imali novu šansu, preko Ferana Toresa, ali promene rezultata nije bilo.

Nemci su pokušavali da iznude grešku Španaca visokim presingom i umalo su uspeli u tome, posle jedne loše ispucane lopte Unaja Simona. Lopta je brzo stigla do Gnabrija, ali je Nemac bio neprecizan.

Nemci su se na kratko radovali u 40. minutu, Ridiger je posle prekida glavom pogodio mrežu, ali je ubrzo stigla informacija VAR tehnologije da je štoper bio u nedozvoljenoj poziciji.

Što nismo videli u prvom, jesmo u drugom poluvremenu, kada se igra dodatno rasplamsala na obe strane. 

Španci su nastavili da dominiraju u posedu lopte i pas igri, ali što je još važnije - držali su Nemce daleko od opasne zone i strpljivo gradili svoje napade i čekali pravi trenutak da izrade baš onakve akcije kakve su hteli.

To je očekivano došlo do nove greške golmana Simona u predaji lopte, Nemci su u 56. minutu presingom ukrali loptu ispred šesnaesterca, Gundogan je proigrao Kimiha, ali se čuvar mreže Španaca iskupio dobrom odbranom.

Španci su nastavili da igraju svoju igru i ubrzo su poveli, čim je Alvaro Morata ušao u igru. Luis Enrike je izveo Ferana Toresa, Asensija prekomandovao na desni bok, a Moratu gurnuo u špic. Iz prve prave akcije za njega, Alba je u 62. minutu poslao loptu u peterac, a tamo je na pravom mestu bio Morata koji je iz prve šutirao preko Nojera za 1:0.

Hansi Flik je momentalno krenuo u ofanzivu, znajući da ga novi poraz dodatno udaljava od osmine finala. Uveo je Sane, Filkruga i Klostermana i krenuo u napad. Samo tri minuta kasnije, u 73, Musijala je izbegao ofsajd poziciju i kasno istrčavanje Karvahala i izašao sam na Simona, ali se on neverovatnim refleksom iskupio za prethodne kikseve u dodavanjima. 

Kako je vreme odmicalo, Nemci su bili sve ofanzivniji, ali su Španci zaista bili sjajno organizovani i u fazi defanzive.

Ipak, u 83. minutu, Nemci su iskoristili lošu reakciju odbrane Španije, Sane je dodao u sredinu, tamo je Musijala bio za korak ispred Rodrija, proigrao Filkruga koji je zategao pod prečku za 1:1!

Do kraja, Sane je imao veliku šansu u poslednjem minutu, išao je sam na Simona iskosa sa leve strane, ali je pogrešio i otišao previše u stranu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke