''Sportske'' u Kataru - Kako protiv Švajcarske i šta je sa Pavlovićem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2022.
14:43
Izvor: Sportske.net

Biti il' ne biti. Ali, ne zavisi sve samo od nas.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Umesto da mirno privedemo utakmicu kraju posle vođstva od 3:1 i da mirno dočekamo treće kolo i duel sa Švajcarskom, sada opet moramo da strepimo i da se pre svega nadamo pobedi Brazila večeras nad Švajcarskom kako bi nam ''karioke'' donekle izbrisale brljotine koje smo napravili danas u remiju sa Kamerunom (3:3).

''Pripreme za Švajcarsku? Prvo moramo da pogledamo meč Brazila sa Švajcarcima, a posle toga ćemo znati na čemu smo. Olako smo izgubili dva boda.

Da imamo dobre šanse, nemamo, ali da imamo šanse, imamo. Mi, Srbi izgleda volimo teži put da dođemo do cilja. Generalno, ova utakmica bar za sve koji ste gledali bila je spektakularna, ali to je fudbal, ja ga tako i shvatam, jer kada bi čovek znao šta će da se desi, ne bi bilo ni interesantno. Mislim da smo bili za nijansu bolji od Kameruna, ali ni oni se nisu predali kada su vodili sa 3:1'', rekao je selektor Dragan Stojković na pres konferenciji posle meča.

Naš izveštač iz Dohe Ivan Cvetković se nadovezao pitanjem šta Srbija treba da popravi za duel sa Švajcarcima.

''Prvo da vidimo kakvo je stanje igrača, na koga ćemo moći da računamo za sledeći meč. Nivo koncentracije mora da bude na višem nivou nego danas, da nam se ovakve greške ne ponavljaju više. Što se tiče naše igre protiv Švajcarske, igraćemo ono što najbolje znamo, da pokušamo da pobedimo.

Igrači osećaju frustraciju, olako smo se odrekli pobede, ali najvažnije je da se odmore, da vidimo kakav je zdravstveni bilten. Biće sastnaka, po pitanju video analize, da se ukaže na greške koje ne bi smele da se dešavaju'', konstatovao je selektor.

Ono što ovdašnju fudbalsku javnost takođe veoma zanima je koliko je ozbiljna povreda Strahinje Pavlovića posle čijeg izlaska iz igre se naša odbrana potpuno raspala.

''Pavlović je tražio izmenu. Osetio je primicač i bio je preveliki rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti da sanira to u sledećih par dana, ali kada vam igrač traži izmenu, morate da verujete da je to tako. Šteta, jer smo imali i druge planove i taktičke zamisli, ali te dve izmene su došle neplanirano'', rekao je Stojković, koji je prethodno objasnio i zašto Vlahović i Jović danas nisu ulazili u igru.

Bilo je kod drugog gola Kamerunaca dileme kod sudija, prethodno je dosuđen ofsajd, ali...

''Video sam podignutu zastavicu, ali imamo VAR. Morali smo da prihvatimo odluku. Ne brine me taj gol, nego pozicija naših igrača koji su bili dijagonalno poređani, što ne sme da se dešava.

Principi u odbrani ne mogu da se narušavaju ni na prijateljskim utrakmicama. Potpuno bespotrebno, teško je i objasniti, ali se ipak desilo nama i zato naš još više boli.

Sve je mirno u svlačionici, žalimo za greškama koje su nas koštale, ali smo odigrali dobru i interesantnu utakmicu, postigli tri gola, ali igrači ne treba da gube glavu. Svi osećamo frustraciju, imali utakmicu u svojim rukama, ali smo našim glupostima vratili Kamerun da izbegne poraz.



Očekivao sam da danas pobedimo, ali to se nije desilo. Utakmica je završena nerešeno. Respektujem ekipu Kameruna jer je pokazala pre svega mentalnu snagu da se vrati posle 3:1. Znali smo da će dugim loptama pokušati da poremete našu odbranu.

Mislim da smo dobro kontrolisali utakmicu, igrali onako kako treba, ali te dve greške su doprinele da ne pobedimo. Veoma sam zadovoljan da su moji igrači pokazali novo lice u odnosu na prvu utakmicu, kreirali puno šansi, lepih akcija, opasnih situacija ispred gola Kameruna, dali tri gola, ali ni to nije bilo dovoljno. Uspeli smo posle vođstva Kameruna da se vratimo, kasnije smo morali pametnije da privedemo kraju utakmicu, možda da postignemo još koji gol, pogotovo jer je sredina terena bila gotovo prazna.

Lepa, interesantna, dinamična i atraktivna utakmica. Neutralni navijači su, verujem oduševljeni da vide takve preokrete'', zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke