Srbi hodaju po desnima?! Neobična fraza otkriva šta Švajcarci misle o nama

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.11.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Misle da smo na granici "pucanja".

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Ostalo je još dva dana do utakmice između Srbije i Švajcarske u poslednjem kolu grupe G na Mundijalu u Kataru.

"Orlovima" je neophodan trijumf kako bi se našli u osmini finala Svetskog prvenstva, prvi put od 1998. godine i Mundijala u Francuskoj, dok je Švajcarcima dovoljan i bod u slučaju da Brazil, očekivano, savlada Kamerun.

Najtiražniji švajcarski list "Blik" u današnjem izdanju bavio se stanjem u reprezentaciji Srbije pred duel sa njihovom selekcijom i u naslov teksta stavio zanimljivu frazu: "Srbi hodaju po desnima", što znači da su "orlovi" na granici fizičke i psihičke izdržljivosti, takozvane "tačke pucanja.

"U finalu grupe G za drugo mesto, obe strane ne isključuju provokacije od strane protivnika, ali kod Srba je jedna opasnost mnogo realnija - polovina tima je povređena", stoji u podnaslovu teksta.

"Blik" donosi informacije svojim čitaocima o povredama srpskih reprezentativaca. Smatraju da je Aleksandar Mitrović vidno nespreman i da je morao biti zamenjen posle 60 minuta na utakmici protiv Kameruna. Govori se i o problemu Sergeja Milinkovića Savića sa zglobom, ali i da su dvojica od trojice standardnih štopera Srbije Strahinja Pavlović i Miloš Veljković roviti za duel protiv Švajcaraca.

Poseban deo teksta posvećen je centraforu Srbije Dušanu Vlahoviću i tome da nije odigrao niti sekund protiv Kameruna zbog problema sa preponama i da će Dragan Stojković verovatno morati bez njega u odlučujuću bitku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke