Šta čeka Srbiju posle Brazila - Švajcarci sakrili adute, Kamerun je prosečna ekipa

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 24.11.2022.
13:10
Izvor: Sportske.net

Prve impresije o narednim rivalima "orlova" na Svetskom prvenstvu.

EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti


Švajcarska je u okviru prvog kola grupe G Svetskog prvenstva u Kataru minimalnim rezultatom savladala Kamerun i tako osvojila svoja prva tri boda.

Na terenu, nije to bila najblistavija partija izabranika Murata Jakina koji su, nesvesni ili planski, dozirali energiju na meču u Al Janubu.

"Sajdžije" su strpljivo čekale da Kamerun preuzme terensku inicijativu, međutim takav pristup im se umalo nije isplatio jer je afrička selekcija mogla i do gola tokom prvog poluvremena

Švajcarci se brane uglavnom u 4-4-1-1 sistemu, uzdaju se u Šaćirija i Emboloa, a protiv rivala forsirali su brzu tranziciju po širinu terena. Videli smo i nekoliko dobrih prekida, nije bilo "umiranja u lepoti", pa je to bio još samo jedan dan na poslu.

Mnogi navijači bili su prijatno iznenađeni dobrom igrom Kamerunaca u prvom poluvremenu, mada je bilo vidljivo da nedostaje discipline, kao i kretanja bez lopte.

Angisa nije mogao iznositi loptu sam, pomoći retko kada je bilo, mada je Hongla svojim dodavanjem ka Toko Ekambiju pokazao da može biti opasnost.

Čupo Moting je konstantna kretnja i očigledno je da se nalazi u životnoj formi, pa je uvek u posedu pravio problem Švajcarskoj. Samo što to nije bilo tako često.

Kamerun je tehnički nadarena ekipa sa smislom za kombinatorikom koja pleni, međutim slabo kretanje između linija uslovilo je nemogućnost da se ozbiljnije zapreti golu Zomera u drugom poluvremenu.

Sve u svemu, čini se da je Švajcarska uspešno sakrila veći deo svojih aduta, ali opšti je utisak da ova ekipa nije na identičnom nivou kao pre četiri godine kada je tranzicija u igri bila vidljivo brža.

Bekovi Vidmer i Rodrigez ostavljali su dosta prostora iza sebe i možda je to šansa za Srbiju.

Što se Kameruna tiče, ekipa je delovala dosta bolje od onoga što su prikazali u baražu za Mundijal protiv Alžira, no nakon primljenog gola vrlo lako su mogli dobiti još neki.

Srbija itekako ima čemu da se nada, ali prvo - Brazil.

Iz Katara: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke