Stojković: "Ne pišem saopštenja, to je ovde moderno, ali ja lično izlazim pred javnost"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 05.12.2022.
14:32
Izvor: Sportske.net

Selektor se obraća naciji.

Pedja Milosavljevic / Starsport
Pedja Milosavljevic / Starsport

Povezane vesti

U kući fudbala FSS u Staroj Pazovi, selektor Srbije Dragan Stojković drži konferenciju za medije nakon povratka iz Katara, gde su naši fudaleri ispali u grupnoj fazi Mundijala.

Konferenciju je počeo osvrtom na ceo ciklus pod njegovim vođstvom, ali i porukom za "one koji pišu saopštenja" u srpskom fudalu.

"Neko ko je odgovoran čovek, a za sebe to smatram. Sazvao sam ovu konferenciju za štampu iz dva razloga. Prvi je respekt prema medijima, a drugi je javnost, jer želim da objasnim neke stvari kako bi čuli iz prve ruke sve utiske posle našeg učešća na Mundijalu u Kataru. Napomenuo bih da sam tačno 20 meseci na mestu selektora reprezentacije Srbije i za ovih 20 meseci od tri cilja koja sam sebi postavio, kako ja, tako i FSS, dva obećanja i cilja smo ostvarili. Treći cilj nije ostvaren. Prvo, u jednoj teškoj grupi u kvalifikacijama za SP da završimo na prvom mestu i kvalifikujemo se. Drugi cilj, posle žreba za Ligu nacija, gde smo se našli u jednoj teškoj grupi, rekili smo da nas interesuje prvo mesto i uspeli smo. Treći cilj, bio je prolazak grupne faze na Svetskom prvenstvu - nismo uspeli. Zato sam ovde pred vama, kako bih pojasnio šta se desilo i koji su razlozi", rekao je Stojković i dodao:

"Nisam neko ko će sesti na avion i poslati vam neko saopštenje. Izgleda da je u našem fudbalu moderno da se ta saopštenja pišu. Ja nisam taj čovek i zato sam ovde".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke