Švajcarski novinar za Sportske: "Tadić najbolji, ali nije me ubedio"! Jakin menja sistem protiv Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 01.12.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Šta kažu Švajcarci o nama?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Novinar jednog od najčitanijih portala u Švajcarskoj "20 Minuten" Lukas Verder svoju ekipu na Svetskom prvenstvu u Kataru pravi direktno iz Dohe.

U razgovoru sa Sportske, Lukas je podelio svoja razmišljanja o predstojećem duelu između Srbije i Švajcarske koji će verovatno odlučiti drugog putnika u osminu finala Mundijala.

"Atmosfera u ekipi Švajcarske je veoma dobra, ljudi u javnosti razgovaraju samo o sportskim stvarima pred ovaj meč. Šaćiri i Okafor su još uvek malo povređeni, pa je pitanje hoće li igrati", otkriva švajcarski novinar.

Kakav tim Švajcarske očekuje?

"U normalnim okolnostima, Švajcarska bi verovatno igrala u istom sistemu kao u prethodne dve utakmice, 4-2-3-1. Ali, ne bi me iznenadila odluka Murata Jakina da iznenadi Srbiju i počne utakmicu sa trojicom štopera".

O poređenju dve ekipe u odnosu na meč u Rusiji pre četiri godine.

"Smatram da su oba tima kvalitetnija nego pre četiri godine, utakmica će biti veoma neizvesna i napeta. Zbog stanja na tabeli, Švajcarska ima blagu prednost".

Najveća pretnja po tim Srbije?

"Izdvojio bih Granita Džaku kao plejmejkera. On još uvek nije odigrao onako kako zna, što je pokazao u dresu Arsenala".

Koga Švajcarci ističu kao opasnost među "orlovima"?

"Aleksandar Mitrović je igrač koji može da napravi problem svakom timu. Pored toga, veoma mi je zanimljiv Dušan Tadić koji me nije ubedio u svoje kvalitete na ovom prvenstvu, iako je imao nekoliko dobrih poteza protiv Kameruna. On je, za mene, zapravo najbolji igrač u ekipi Srbije", smatra Lukas za Sportske uz infomaciju da će Niko Elvedi i Jan Zomer danas propustiti poslednji trening reprezentacije zbog prehlade.

Meč između Srbije i Švajcarske na programu je 2. decembra na stadionu 974 s početkom od 20 časova po srpskom vremenu.

Iz Katara: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke