Švedska i Danska su izbacile Italiju, a danas tako mogu Španija i Japan - Nemačku!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.12.2022.
09:21
Izvor: Sportske.net

Da li ćemo videti jedan sumnjiv scenario?

Povezane vesti

Danas sledi rasplet u grupi E na Svetskom prvenstu, a u centru pažnje je selekcija Nemačke koja može da ispadne, jer trenutno ima samo jedan bod. 

Nemci nemaju izbora, moraju da pobede Kostariku, ali možda im ni to ne bude dovoljno za prolaz dalje.

Naime, Španija je lider sa četiri boda i gol razlikom 8:1, a Japan drugi sa tri. U slučaju remija sa Španijom, Nemci mogu da sustignu Japan i ako pobede Kostariku sa dva gola razlike, idu dalje ispred Japana.

Međutim, šta ako Japan pobedi Španiju? 

U tom slučaju, Japan je prvi sa šest bodova, a Španci ostaju na četiri. Nemci bi u tom slučaju morali da nadoknade gol razliku Španije od 8:1. Znači, ako recimo Španija izgubi golom razlike, Nemci bi sa trenutnom gol razlikom morali da pobede Kostariku čak 8:0 da bi prestili selekciju Luisa Enrikea! 

To Špancima otvara mogućnost da sve do nekih poslednjih 20 minuta osluškuju rezultata Nemačke, te ako bude "samo" 2:0, 3:0, mogu da puste Japance da pobede i da dalje odu kao drugi na tabeli.

Ono što dodatno može da baci sumnju jesu i kalkulacije za osminu finala Španci će već u 18 časova saznati na koga idu kao prvi, a na koga kao drugi. 

Standings provided by Sofascore

Ova grupa  se ukršta sa onom gde su Maroko, Hrvatska, Belgija i Kanada. Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, a Belgija tri, te sve tri selekcije imaju svoje šanse. 

Maroko ima lakši posao i ako pobedi Kanadu, a Hrvatska remizira ili izgubi od Belgije, biće prvi na tabeli.

Dakle, ako se to desi, a nije nemoguće, Španiji bi možda više odgovaralo da kao druga ide na Maroko! 

Takođe, i dalji kostur bi im više išao na ruku, jer bi kao drugoplasirani iz grupe E izbegli i Brazil u "nacrtanom" četvrtfinalu, već bi išli u deo gde su Portugal/Švajcarska/Srbija! 

Ove kalkulacije će dodatno dobiti smisao posle mečeva od 16.00, ali je jasno da ako Maroko bude prvi u grupi F, drugoplasirani iz E grupe ima daleko lakši žreb sve do polufinala! 

Standings provided by Sofascore



Ova priča nas neodoljivo podseća na EP 2004. godine u Portugalu, kada su Danska i Švedska odigrale baš 2:2, što je bio jedini rezultat koji ih zajedno vodi dalje, a Italiju šalje kući!

Iako su Skandinavci uoči utakmice govorili da je "smešno uopšte govoriti o dogovorenom remiju rezultatom 2:2", upravo se to i desilo. Jan Dal Tomason je postigao gol za vođstvo Danaca u 28. minutu, da bi Henrik Larson izjednačio iz penala u 49. Tomason je svojim drugim golom u 66. doneo novu prednost Dancima, a onda je u samom finišu meča Jonson postavio konačnih 2:2. 

Danska i Švedska su tako ruku pod ruku otišle u četvrtfinale, a Italija je otišla kući. Pogledajte kako je to izgledalo. 

Nama zvuči neverovatno da se tako nešto desi i danas, jer nije isto da Danska i Švedska kao ujednačene ekipe odigraju nerešeno, ali da li iko veruje da Japan ima kvalitetniji tim da pobedi Špance? Doduše, u prvom kolu su pobedili Nemce posle preokreta 2:1, ali...

Pratite sa nama, i danas nas čeka lud dan, a AdmiralBet nudi u skladu sa ovim zanimljiv tip Japan - Španija čist "kec", kvota je 9,00!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke