Tite: "I da opet ne osvojimo titulu nastavićemo da sanjamo"

Autor: Mladen Heleta
sreda 07.12.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

​Brazil je poslednji put osvojio Mundijal 2002. predvođen Ronaldom, Rivaldom i Ronaldinjom.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Fudbaleri Brazila, za sada, dobro guraju na Mundijalu u Kataru. Bez većih problema sitgli su u četvrtfinale, deluju moćno, ali tek treba da ih vidimo protiv snažnih ekipa, za koje najčešće nisu imali rešenja na prethodna četiri Svetska prvenstva.

Narod u Brazilu priznaje samo svetsku titulu, predugo se čeka na nju i to jeste opterećenje za tim koji sa klupe predvodi Tite, a na terenu Nejmar.

Većina stručnjaka se slaže kako Titeova ekipa ima mnogo talenta i veštine, ali i da još nije naišla na neugodnog rivala u Kataru.

Brazil je poslednja četiri Mundijala napuštao nakon poraza od evropskih "teškaša" - Francuske (2006), Holandije (2010), Nemačke (2014) i Belgije (2018).

Sada im u četvrtfinalu "preti" vicešampion sveta Hrvatska.

"Ne mogu preuzeti odgovornost za 20 godina. Ja sam glavni zadnje četiri godine. Imamo lepu istoriju i to nam stvara veliki pritisak. Mi smo zemlja koja strastveno voli fudbal. Da, postoji pritisak, ali sanjanje je deo svačijeg života. Dobro je sanjati. Čak i ako ne možemo da pobedimo, jer je samo jedan pobednik, nećemo prestati da sanjamo," poručio je 61-godišnji Adenor Leonardo Baki, zvani Tite.

Brazil je otvorio šampionat u Kataru pobedom od 2:0 protiv Srbije, ali atmosferu su pokvarile povrede Nejmara i Danila. Zatim je došla pobeda nad Švajcarskom od 1:0, te povreda Aleks Sandra. Usledio je "bezbolan" poraz od Kameruna sa 1:0, a zatim i vest da do kraja Mundijala neće biti Aleksa Teljesa i Gabrijela Žesusa.

U dva meča bez Nejmara, nedostajalo "iskre" na sredini terena. Ali, njegovim povratkom probudio se i Brazil. Protiv Južne Koreje u osmini finala Brazilci su odigrali sjajno, posebno u prvom poluvremenu u kojem su postigli četiri gola. Na kraju je bilo 4:1.

"Kada je Nejmar na terenu to je druga ekipa, bez obzira kako on igrao. Uz njega ostali igrači imaju više samopouzdanja i opasniji su," kazao je novinar Bruno Marinjo iz "Globa".

Brazil je prvi favorit za osvajanje Mundijala prema AdmiralBet-u. Kvota da će podići pehar u Kataru je 2.80.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke