Top 5 igrača koje čeka transfer karijere posle SP, tu mora da bude i jedan Srbin!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 08.12.2022.
08:49
Izvor: Sportske.net

Ko je do sada najviše iznenadio i zaslužio veliki transfer?

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Povezane vesti

Još danas ne gledamo fudbal, sutra kreće ono najbolje na SP, a pre četvrtfinala, možda je trenutak za prvi presek potencijalnih zvezdi koje čeka veliki transfer na zimu ili leto 2023.  godine.

Mnoga imena iskočila su neočekivano u prvi plan, za neke se donekle i očekivalo da eksplodiraju i da Mundijal bude šlag na torti dosadašnjih dobrih partija pred transfer karijere. Takav je recimo Kodi Gakpo, o kome se od letos priča da će u Premijer ligu, a tu su i neka ogromna iznenađenja poput Sofijana Amrabata, sa kojim i počinjemo ovu listu. 

Napomena da na ovoj listi nisu Džud Belingem i Rišarlison, koji su definitivno eksplodirali, ali u pitanju su zvezde i pre ovog  Mundijala. Za Belingema se i pre SP znalo da ide na leto, da se trkaju Liverpul, Real i Mančester siti, a Rišarlison je tek stigao u Totenhem i očekuje se da posle SP dobije značajniju ulogu kod Antonija Kontea.

Da krenemo redom sa igračima  koji su ipak neočekivano iskočili u prvi plan na ovom SP...

Sofijan Ambrabat

Ovaj 26-godišnji Marokanac je uhapsio vezni red Modrić, Brozović, Kovačić, pa stavio u džep i De Brujnea, te je vrhunac bila partija protiv španskoj trija Buskets, Pedri, Gavi. Amrabat je definitivno zvezda ovog šampionata i igrač koji će posle SP, možda već na zimu napustiti Fiorentinu. Engleski mediji ga već povezuju sa Totenhemom i Interom, a iskočio je takođe i Liverpul. On ima ugovor do 2024. godine, a njegov agent ne krije da mu se usijao telefon tokom ovog šampionata. Amrabat je klasičan zadnji vezni, fizički snažan i dominantan u duelu, reklo bi se - idealan za Konteov sistem, naravno, ukoliko Italijan ostane. 

Gonsalo Ramoš 

Kada napadač koji ima tek 21 godinu dobije šansu u prvoj eliminacionoj rundi ispred Kristijana Ronalda, i sa tonom pritiska na plećima postigne het-trik i upiše asistenciju protiv jedna Švajcarske, onda je jasno da ne može da ostane još dugo u Lisabonu. Ramoš je prosto eksplodirao ove sezone, i pre dolaska na SP, jer je postigao 14 pogodaka u svim takmičenjima, pa sve začinio het-trikom u osmini finala. Benfika ga je vezala ugovorom do 2026. godine, a znajući kako posluje ovaj klub, ne očekujemo da će ga pustiti za malo novca. Ramoš je visok 185, a trenutno je procenjen na 24 miliona evra  prema Transfermarktu. 

Kodi Gakpo

Za razliku od Ramoša i Amrabata, Holanđanin nije bio anonimus pre Mundijala jer je razbijao u dresu PSV-a. Samo ćemo vam reći da je od početka ove sezone dao 18 golova i dodao 18 asistencija na 33 utakmice za PSV i Holandiju, uključujući i SP. Gakpo ima 23 godine, a holandski mediji uveliko pišu o interesovanju Mančester junajteda, jer je velika želja njegovog sunarodnika Erika ten Haga. PSV će za njega zaraditi minimum 50 miliona evra. 

AdmiralBet najbolje kvote - ko osvaja SP? Kladi se odmah!


Enco Fernandes 

Još jedan igrač Benfike, momak koji je iskoristio šansu u dresu Argentine i sada je nezamenjiv. On takođe ima 21 godinu, kao i Ramoš, a u Benfiku je stigao letos iz River Plejta za 12 miliona evra, a posle Mundijala će njegova cena biti barem pet puta veća. Enco igra na poziciji centralnog veznog, postigao je gol protiv Meksika za potvrdu pobede i ustalio se u startnih 11. I on se povezuje sa Liverpulom, ali je u igri navodno i Real Madrid. Nema sumnje da je i pred ovim momkom ogromna karijera i da  ga čeka veliki transfer. 

Vanja Milinković-Savić

Na ovoj listi morao je da se nađe i jedan golman, a iako je eksplodirao i Marokanac Bono, te Holanđanin Nopert, koje takođe sele u nove klubove, srpski čuvar mreže je verovatno najveće iznenađenje. Ubedljivo naš najbolji pojedinac na ovom Mundijalu, trenutno brani za Torino, ali će sigurno imati ponude većih klubova tokom 2023. godine. Vanja ima strašne fizičke predispozicije, kao i igru nogom, što je neophodna karakteristika za golmane u modernom fudbalu. Ako nas pitate, Torino neće biti njegov klub još dugo, a svakako ne ni najveći, iako je na početku karijere kratko bio u Mančester junajtedu, ali kao omladinac i nije se zadržavao... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke