Upalio se alarm u Nemačkoj: "Ispašćemo!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.11.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Oglasio se Lotar Mateus.

Epa/Rungroj Yongrit
Epa/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Šokantno je počeo Mundijal za Nemačku. "Panceri" su u prvom kolu grupe E ispustili prednost od 1:0 sa poluvremena i izgubili od autsajdera Japana sa 2:1, na taj način sebi drastično smanjili šanse da se nađu u osmini finala prvenstva u Kataru.

Posle razočaravajućeg poraza od Japane oglasile su se mnoge legende nemačkog fudbala, a "najglasniji" među njima bio je bivši kapiten "pancera" i osvajač Mundijala 1990. godine Lotar Mateus koji se plaši najgoreg scenarija po svoj nacionalni tim. 

Posebno će biti teško u narednom kolu u kojem je protivnik raspoložena Španija koja je na startu takmičenja savladala Kostariku sa ubedljivih 7:0.

"Ako odigramo protiv Španije tako, kako smo odigrali drugo poluvreme protiv Japana, bićemo eliminisani. Sada je tim, pod više nego ekstremnim pritiskom. Moraju da pobede. Jedan bod verovatno neće biti dovoljan“, rekao je Mateus za nemački "Bild".

Na meti Lotara Mateusa našao se i selektor Nemačke Hansi Flik.

"Uvek sam ga podržavao, ali sada nisam razumeo neke stvari. Selektor bi trebalo da se suoči sa teškim pitanjima. Zanimaju me bekovi. Zašto Kerer, koji je igrao u poslednje vreme, nije igrao protiv Japana? Golovi koje smo primili došli su sa boka. Kod drugog gola Raum je bio previše napred, ali su odbrambeni igrači tu da brane. Šloterbek je izgledao iznenađeno i nije bio dovoljno agresivan. Ni izmene nisu bile dobre“, smatra Mateus.

Nemačka će priliku za "popravni" imati u nedelju 27. novembra od 20 sati kada se u drugom kolu grupe E igrati protiv Španije u meču koji je za "pancere" biti ili ne biti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke