Vinisijus zahvalio Anćelotiju za svoj uspeh u Kataru, od kog saigrača je najviše naučio?

Autor: Nemanja Veljković
sreda 07.12.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Brazilac spreman za duel sa Hrvatskom.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Brazilski fudbalski reprezentativac Vinisijus Žunior zahvalio je danas treneru Real Madrida Karlu Anćelotiju za svoj uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Razgovarao sam sa Anćelotijem i on mi je dao mnogo saveta koji će mi pomoći da postanem starter u reprezentaciji. Dao mi je puno samopouzdanja. Uvek je bio strog prema meni kada je trebalo. On mi je kao otac", rekao je 22-godišnji Vinisijus Žunior.

Brazilac je naveo i da je dosta naučio od veziste Real Madrida Luke Modrića, koji će mu biti jedan od protivnika u petak na stadionu ''Edukejšn siti'' u meču četvrtfinala protiv Hrvatske.

On je rekao da je pas za gol Lukasa Pakete u osmini finala protiv Južne Koreje, koristeći spoljnu stranu stopala, nešto što je naučio od Modrića u Madridu.

"Uvek me uči raznim stvarima, na terenu i van njega. Pomaže mi svakog dana... Srećan sam što ću igrati protiv njega, pa neka pobedi bolji tim", rekao je Vinisijus Žunior.

On je naveo da u reprezentaciji Brazila dobija savete od Nejmara.

"Rekao mi je po čemu je Svetsko prvenstvo drugačije od bilo čega drugog. To što mi je rekao sam zapamtio, a kada je zasvirala himna, shvatio sam šta sve to znači", rekao je Vinisijus Žunior.

Vinisijus Žunior je bio među brazilskim igračima koji su kritikovani zbog proslava golova na Svetskom prvenstvu.

"Gol je najvažniji trenutak u fudbalu, ne samo za one koji ga daju, već i za celu zemlju. Ostalo nam je još mnogo slavlja i nadam se da ćemo ovako da postižemo golove i plešemo sve do finala", rekao je Vinisijus Žunior.

Četvrtfinalni meč Svetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila igra se u petak od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke