Zdravko Mamić: "Da Hrvatska ima Vlahovića i Mitrovića igrala bi novo finale SP"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.12.2022.
12:10
Izvor: Sportske.net

Alfa i omega zagrebačkog Dinama govorila o Srbiji.

BETAPHOTO/HINA/DS
BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Dugogodišnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić uveren je da Srbija ima kvalitetan tim, ali da je Hrvatska bolje rukovodila reprezentacijom stvorivši kult i da se iza toga kriju uspesi ove zemlje.

Čovek koji je podigao Dinamo na neke nove visine izvanrednom transfer politikom najčešće nema problem da kaže ono što mu je na pameti, a tako je bilo i ovoga puta.

Na društvenoj mreži "TikTok" osvanuo je njegov intervju gde je pričao o kvalitetima Srbije uporedivši ih sa Hrvatskom.

"Uvek me pitaju šta to Hrvatska ima i postiže takve rezultate, a Srbija nema. Odgovor je jednostavan i taj odgovor mi je uvek bio isti dok nije došao Piksi Stojković. Polagao sam veliku nadu u njega, rekao bih opravdano jer je primetno da period pre njega i posle njega nije isti. S tim što su se sad na Svetskom prvenstvu pokazale stare srpske devijacije", započeo je Mamić.

Potom je izneo svoje mišljenje zbog čega Srbija ne uspeva da napravi iskorake na velikoj sceni, za razliku od Hrvatske.

"Hrvati su od reprezentacije napravili državu, ustavu, pokret, kult. Neverovatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj, već i širom sveta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je u domenu fanatizma. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom momentu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Ja bih rekao da su tu reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima", kazao je Mamić i nastavio:

"Na čelo srpske reprezentacije u međuvremenu je došao čovek koji ne zavisi ni od koga i odma su došli rezulzati. Najpre direktan plasman na Svetsko prvenstvo, pa prvo mesto u grupi Lige nacija. Ali Srbi su jako neureno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim. Ja sam iskreno mislio da mogu doci do kraja, a oni nisu prošli ni grupu. Videli smo šta se sve izdešavalo na terenu, čitali razna pisanja o dešavanjima van terena, Žao mi je, jer imam tamo mnogo prijatelja", u dahu će Mamić, koji se otvoreno pričao i o Draganu Stojkoviću.

"Poštujem Piksija. Nismo se nikada videli i uživo komunicirali, ali smo se dva, tri puta čuli telefonom oko nekih fudbalskih informacija. Uvek je bio srdačan i korektan. Ja ga znam kao igrača, bio sam njegov navijač. Da se ne lažemo, svi smo živeli u istoj državi, Zvezda je bila prvak Evrope i sveta posle Stojkovića kapitena. Igrao je za našu reprezentaciju", iskreno će Mamić koji je na kraju direktno odgovorio na pitanje da li bi Hrvatska igrala novo finale da ima Mitrovića i Vlahovića:

"Apsolutno, apsolutno da! Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatskaoj je deficitna na poziciji centarfora posle odlaska Mandžukića. Vidite šta ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu", završio je Mamić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke