Ziko, Platini... Selektor Poljske se setio ko je sve promašivao penale!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 23.11.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net

Ne zamera Robertu...

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Česlav Mihnjevič izjavio je večeras, posle remija sa Meksikom na startu Svetskog prvenstva, da su i veliki igrači, kao Ziko, Mišel Planitni ili Dijego Maradona promašivali penale.

Fudbaleri Poljske i Meksika odigrali su večeras u Dohi nerešeno 0:0, u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. Najbolju šansu za Poljsku propustio je Robert Levandovski čiji je udarac sa penala odbranio golman Meksika Giljermo Očoa.

"Kada se promaši penal, kao što je bio slučaj sa Robertom Levandovskim, uvek se pitamo zašto, ali samo on može da odgovori na ovo pitanje. U ponedeljak je vežbao penale i nije promašio nijedan. To su stvari koje se dešavaju", rekao je Mihnjevič.

"Veliki igrači su promašili penale - Ziko, Platini, Maradona... i to je fudbal. Šteta za Roberta, jer znam koliko je želeo da postigne gol. Znam koliko je teško kad se promaši i kad nema pobede na kraju meča... Nije na meni da mu govorim šta treba ili ne treba, ali znam da će nam pomoći na ovom turniru", dodao je on. 

Mihnjevič je dodao da ipak postoji "gorko-slatki osećaj" i naveo da je Poljska i prethodni Mundijal u Rusiji počela porazom.

"Još sve zavisi od nas", dodao je poljski selektor.

U drugom kolu Poljska igra protiv Saudijske Arabije, a Meksiko se sastaje sa Argentinom. Utakmice su na rasporedu 26. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak