Žiru otkrio koga ne bi u osmini finala!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 27.11.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Francuzi su već tamo.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Akutelni šampion sveta rerpezentacija Francuske je posle samo dva odigrana kola obezbedila plasman u osminu finala Mundijala u Kataru.

Francuzi su ostvarili oba trijumfa u uvodne dve utakmice šampionata. Prvo su savladali Australiju sa 4:1, da bi juče bili bolji od Danaca rezultatom 2:1 što im je obezbedilo "vizu" za nokaut fazu takmičenja.

"Trikolori" će gotovo izvesno završiti kao prvi u svojoj grupi D, a u osmini finala sastaće se sa drugoplasiranom ekipom iz grupe C u kojoj su Argentina, Poljska, Saudijska Arabija i Meksiko, a sve ekipe još uvek imaju šansu za prolazak dalje.

Napadač Francuske, iskusni Olivije Žiru jasno je poručio koga ne bi voleo za rivala u prvoj rundi takmičenja na ispadanje, a to je Argentina.

"Volimo da kažemo da ako želite da osvojite turnir morate da pobedite bilo kog protivnika, ali bilo bi bolje da izbegnemo susret sa Argentinom u osmini finala“, rekao je Olivije Žiru.

Sa kim će Francuzi igrati u osmini finala saznaćemo 30. novembra kada su na programu poslednji mečevi u grupi C. Sastaju se Argentina - Poljska i Saudijska Arabija - Meksiko. Poljaci su prvi sa četiri boda, "gaučosi" i Saudijci imaju po tri, a Meksiko samo jedan bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke