A nekad je Partizan ovako pobeđivao u Splitu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.09.2022.
18:12
Izvor: Sportske.net

Danas Partizan, a nekada Hajduk.

Screenshot/YouTube/underPFC
Screenshot/YouTube/underPFC

Povezane vesti

Fudbalska vest dana u Srbiji je eliminacija Partizana iz Kupa Srbije, već u prvoj rundi ovog takmičenja.

Crno-beli su zaustavljeni u Sremskoj Mitrovici, gde ih je domaći Radnički savladao na neverovatan način u penal-seriji sa 2:0, pošto je prethodno u regularnom toku meča rezultat bio 1:1.

Može se slobodno reći da je ovo bila verovatno najgora penal-serija u istoriji Partizana, jer su sva četvorica fudbalera ekipe iz Humske bila neprecizna sa bele tačke, prvo Rikardo, a onda i Živković, Urošević i Andrade.

Ali, oni stariji navijači Partizana se sigurno sećaju i jedne slične penal-serije iz vremena nekadašnje Jugoslavije, kada su crno-beli baš na ovakav način izašli kao pobednici, i to protiv Hajduka u Splitu.

Bio je to prvenstveni meč, a za mlađe čitaoce napomena da su se u to vreme krajem osamdesetih posle svakog nerešenog rezultata u ligi izvodili jedanaesterci, pa je bolji tim osvajao jedan bod, a poraženom ne bi ostalo ništa.

Konkretno, u pitanju je utakmica trećeg kola sezone 1988/89. Hajduk je dva puta vodio, Partizan dva puta dolazio do izjednačenja, drugi put u 86. minutu kada je Goran Milojević postavio konačnih 2:2.

Po završetku regularnog toka meča pristupilo se izvođenju penala, a u toj penal-seriji briljirao je tadašnji golman Partizana Goran Belojević koji je odbranio čak tri penala Splićanima, uz još jedan promašaj Dražića na kraju. Partizan je tu penal-seriju dobio rezultatom 2:0, baš kao što ju je danas u Sremskoj Mitrovici izgubio.

Strelci: 1:0 Karačić 31' 1:1 Milojević 66' 2:1 Karačić 82' 2:2 Milojević 86'

Penali: Karačić - Belojević brani, Milojević - stativa, Tošić - Belojević brani, Vučićević 0:1, Štimac - Belojević brani, Brnović 0:2, Dražić - promašaj.

Hajduk Split: Pralija, Tošić, Dražić, Tipurić, Jerkan, Pejović, Štimac, Karačić, Krstović, Gračan (70' Lalić), Bokšić (78' Jelavić)

Partizan: Belojević, Sredojević, Klinčarski, Đia, Spasić (46' Milanič), Brnović, Batrović, Milojević, V. Đukić, M. Đukić (46' Šćepović), Vučićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke