AdmiralBetSportske Fantazi - Koga uzeti u odbrani i veznom redu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 04.08.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Posle golmana, još dve linije tima…

Povezane vesti

Za ovaj broj magazina spremili smo defanzivce i vezne igrače, naše predloge uz podsećanje da ne zaboravite da pristupite AdmiralBetSportske Fantazi, kod je oyv9ax, a OVDE možete se informisati o pojedinačnim nagradama, fond je 2 miliona free beta. Požurite, već se prijavilo mnogo igrača, pričali smo o golmanima, sada da vidimo šta ćemo sa još dve linije tima.

ODBRANA

Znate verovatno da defanzivci dobijaju poene ukoliko sačuvaju mrežu, ali golovi i asistencije su neprocenjivi, jer to pravi razliku i neretko je odnos cene odbrambenih igrača i učinka najvredniji. Jasno je da su spoljni igrači, odnosno takozvani napadački ili krilni bekovi veoma cenjeni, upravo su i najskuplji u ovoj kategoriji. Pomenimo Liverpulove bekove, Trenta Arnolda (7.5), Robertsona (7.00), ili Kansela (7.00), oni su doneli najviše bodova, Ali i štoperi poput Van Dajka (6.5) osim što mogu da postignu gol posle prekida su bili rudnik bodova zbog velikog broja mečeva u kojima Redsi nisu primili gol.

Jasno da cena određuje kvalitet, ali uvek postoje igrači koji, iako relativno jeftini mogu da donesu mnogo poena. Setite se Matija Keša (5.00) iz Vile, on je sada među najskupljima, a prošle godine je pravo niotkuda stigao do 4 gola, 3 asistencije, 13 puta je Vila sačuvala mrežu, pa iako je dobio osam žutih kartona (nije previše), on je u kasu vlasnika uneo 147 poena, Slični važi za Konora Koadija (5.00) iz Vulvsa koji igraju na gol manje i njihovi defanzivci su zbog "klin šitova" popularni.

Pa šta vam predlažemo ove sezone?

Odbrana se obično formira od jednog skupog igrača, nekoga ko znači sigurne bodove, oko njega okupite fudbalere iz drugog plana za koje očekujete da će biti iznenađenje ili one koji su ofanzivni, često centriraju, ili izvode prekide.

Da biste izabrali najskuplje, tu vam nismo potrebni, nema velike razlike između dva beka Liverpula ili Kansela, ili Kajla Vokera iz Sitija.

Ali, obratite pažnju na sledeće igrače.

Joakim Andersen (4.5) - Jeftina, a dobra opcija, ako ga rotirate sa još jednim igračem slične cene, može mnogo da vam donese. Jer, Danac je prilično pouzdan, doneo je dosta jer je Palas sačuvao devet puta mrežu, a sedma su odbrana lige.

Džoni (4.5) - Recimo, uparite ga sa Andersenom i menjate ova dva defanzivca u odnosu na rivala. Španac može da igra uz obe bekovske linije, tim prima malo golova godinama, on je recimo igrač po svačijem ukusu, imao je problema sa povredama, ali pre par sezona kada je bio zdrav, doneo je više od 120 poena.

Ivan Perišić (5.5) - Da ga ne predstavljamo, nominalno je levi spoljni u Konteovoj 3-5-2, ali svi znamo koliko je Hrvat ofanzivan, prošle godine u Interu 15 golova i asistencija. Neće igrati svaki meč, ali on je jedan od fudbalera o kojima bi trebalo da razmislite.

Takođe, imate trojicu ofanzivnih bekova po ceni od 5.00, Kresvel, Dinj, Tripije, dokazani igrači koji su opasni po protivnički gol i iz prekida.

Obratite pažnju na igrače kao što su Stjuart Dalas (5.00) iz Lidsa i Kanos (5.00) iz Brentforda, takođe nominalno defanzivci, ali su prethodnih godina bili vezni igrači na fantaziju, što vam govori da bi mogli da donesu poene na protivničkoj polovini, ali i da profitiraju ako njihovi timovi zaštite mrežu.

Ako vam je do onih baš jeftinih, videćemo koliko Neko Vilijams (4.00) koji je stigao iz Liverpula u Forest može, ali on je igrač koji će sigurno biti starter u "Šumarima", prva tri kola će verovatno biti upotrebljiv, s obzirom na raspored, pa ako mu cena poraste, možete da ga prodate i uzmete boljeg igrača.

VEZNI RED

Ovo je po mnogim igračima fantazija mesto gde se pravi razlika, gubi i dobija, najpopularniji i najskuplji su oni vezisti koji daju mnogo golova i asistiraju, dakle bolji su u ofanzivi. I to često nema veze sa kvalitetom, recimo Kante (5.00) iz Čelsija je strašan igrač, ali ono što radi nije baš pretvoreno u fantazi poene, pa se ovakvi, razbijači, generalno izbegavaju.

I ovde ne treba biti posebno mudar da se odlučiš za Salaha (13.00), Sona (12.00), De Brujnea (12.00), Sterlinga (10), ali postoje i igrači kao Boven (8.5), sada mu je cena viša, prošle godine je doneo više od 200 poena, bio najbolji igrač Vest Hema, iako relativno jeftin na početku. Bruno Fernandes (10.00) je potonuo sa Junajtedom, osvojio je 151 poen, manje recimo od Vorda-Prausa (6.5) duše Sautemptona koji je jako popularan među fantazi igračima. Slično se može reći sa Leandra Trosarda (6.5) koji je bio neverovatan u sjajnoj sezoni Brajtona.

U veznom redu, počećete od jedne zvezde, Salah je naravno najpopularniji igrač na igrici, prvo jer daje mnogo golova, izvodi penale, napadač je, koji se vodi kao vezni igrač. On je mnogo sebičniji od De Brujnea, ali Pep više rotira od Klopa, pa će Salah verovatno odigrati više mečeva, ali manje je sklon povredama od Belgijanca.

I tu nemamo mnogo šta da pričamo, cena sve govori, ali ko su igrači iz drugog plana o kojima bi trebalo da razmišljate?

Gabrijel Martineli (6.00) - Ovo je naš tip za eksploziju, napadač u konkurenciji veznih igrača, kada mu je Obamejang ustupio mesto pokazao je šta može. Jasno, tu je Žesus, ali Martineli jedini može da igra levo u napadu "Gunera" u ovom trenutku, po nama, biće standardan.

Džek Harison (6.00) - Ovaj nekadašnji pitomac Sitija je podigao glavu nakon odlaska Bijelse, Džesi Marš ga je probudio, sada će posle odlaska Filipsa i Rafinje biti prva zvezda tima. Prilično je jeftin za ono što može da donese, ako nastavi tamo gde je stao u finišu prošle sezone kada je golovima pogurao Lids ka opstanku.

Vilfred Zaha (7.00)

Malo čudi da mu "numera" nije porasla, ovoliko je, ako se ne varamo, vredeo i prošle sezone. Sjajni fudbaler Palasa je dao 14 golova i ostaje Vijerina najveća uzdanica. Zaha je propustio četiri meča zbog prvenstva Afrike, doneo je 150 poena, neka tako bude i ovoga puta, na sadašnju cenu je jedan od najisplativijih igrača na fantaziju.

Luis Diaz (8.00)

Ovo nije loša ideja, pogotovo za start. Kolumbijac sada nema Manea za konkurenciju, Žota je povređen, Nunjez i Firmino se bore za mesto u centralnom delu napada, pa Luis Dijaz predstavlja mudru kupovinu. Raspored "Redsa" je odličan u prvih pet kola, recimo on i Salah kao lideri veznog reda mogu da vam donesu gomilu poena.

Od ostalih Hari Vilson (6.00) iz Fulama je ideja većine igrača, ne bojimo se njega, već samog tima. Blistao je u Čempionšipu, ali nekadašnja nada Liverpula je rizik.

Ko nije?

Aronson (5.5) iz Lidsa, Marš ga zna iz Salcburga, pa će sigurno igrati. Neka vam na radaru bude i Leon Bejli (5.00), Jamajčanin koji je previše talentovan da bi sedeo na klupi Vile još sezonu...

Olise (5.5) iz Palasa često asistira, veoma je kreativan, može da postigne gol, još jedna dobra kupovina, a mi predlažemo da probate sa Andresom Pereirom (4.5) iz Fulama. Ako neko može nešto kreativno, može on, najveće je pojačanje povratnika u ligu, nikad dokazani vezista Junajteda koji je bio na pozajmici u Flamengu. Ova godina je šansa, jeftin je, nećete mnogo izgubiti, lako ga je zameniti...

Nećemo vam sve otkrivati, eto toliko da vam zagolicamo maštu, čekamo vas u našoj ligi, da se igramo, osvojimo velike nagrade svake nedelje, a pre start u magazinu u petak bavićemo se napadačima...

Dakle još jednom, kod je oyv9ax, priključite se AdmiralBetSportske Fantazi ligi.

Ovo je adresa, samo registrujete ekipu, napravite tim, ukucate kod i spremni ste za naše takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke