Anćeloti - Karlo "Tihi" - Ujedinitelj!

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.06.2021.
14:57
Izvor: Sportske.net

Real zna šta dobija, za Karleta ovo je win-win situacija...

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Kada su Kristijano Ronaldo i Serhio Ramos kao vođe klanova u svlačionici prekinuli stalno merenje (uticaja, sram vas bilo šta ste pomislili) na one koji govore španski, odnosno portugalski kutak tima, otišli kod Florentina Pereza 2015. Lako su formulisali zajednički zahtev, Anćelotiju treba oprostiti sušnu sezonu.

Međutim, Perez  polazi od dogme da za neuspeh nema praštanja. Samo godinu dana posle pobede u Lisabonu i krune prvaka Evrope, Anćeloti je ispraćen uz dirljive pohvale iz Madrida. Sezona bez trofeja je presuda, a ne može se reći da Karleto nije navikao, na kraju krajeva, na isti način ga je Abramovič poterao iz zapadnog Londona na isteku druge sezone.

"Sa ovim trenerom nećemo osvojiti ništa", zavapio je Ronaldo nakon par nedelja sa Benitezom koji je, naravno ne sam, već na mig iz gornjih ešalona, želeo da Bejl bude Sunce oko koga se okreće tim. Kristijano je u pravu samo što je voz u punoj brzini preuzeo Zidan nakon što je Rafa smenjen u prvim danima januara. Isti Zidan je prvi pravi trenerski hleb okusio kao Anćelotijev pomoćnik, dve godine ranije. 

Ostalo znate, odbranjena je titula prvaka Evrope, što je od Zizua napravilo kult na samom početku, pokazalo se opravdano.

Karlo Anćeloti nije dočekao Oktoberfest u drugoj minhenskoj sezoni, bio je neukusan sastojak napuljske pice i onda se na kraju vratio u PL i preuzeo Everton.

Samo, kada Real zove, brzo se zature izjave o PL kao jedinoj ligi u kojoj bi želeo da radi, i ne treba mu zameriti, Merengesi su liga za sebe.

Anćeloti ima ugovor sa Evertonom do 2024. ali u trenerskom svetu to ne znači ništa, "Karamele" su znatno niže od Reala u lancu ishrane. Sa druge strane, nije ni teško slediti logiku Pereza, ne želi da ulazi u konflikt sa Pari Sen Žermenom, imajući u vidu reperkusije na eventualni transfer Kilijana Mbapea. Raul je predmlad, isti trikovi kao sa Zidanom ne pale, Anćeloti mu je drugi put umakao, a Konteov karakter plaši politički korektne Los Blankose.

Sa Anćelotijem dobijaju dve stvari, prva čoveka svlačionice, ujedinitelja, pomirljivog činovnika koji je zanat ispekao kod Berluskonija. Umeo je i da "slaže" sa Kakom kao špicem, da bi gazda bio zadovoljan, saopštavao tužne istine igračima kojima je vreme isteklo i, kako sam kaže, nikada nije poverovao u sopstvenu veličinu.

Ako bi osetio napad pretencioznosti, pogledao bi u veliku zadnjicu u ogledalu, Italijan tvrdi da je to lek da ne poletite previsoko.

Lako mu je da kaže, osvojio je tri Lige šampiona i mada se činilo da je njegova karijera ušla u onaj deo kada si i dalje popularan, ali nije baš da rasprodaješ koncerte kao rahmetli Sinan Sakić na Tašu, ovo je veliki povratak.

U njegovoj zemlji kažu da nema većeg zločina od pogrejane supe, ili paste svejedno, samo Anćeloti ima pravo i da se vrati.

Tim pre što ne postoji mogućnost da bilo šta izgubi, ovo je win-win situacija, prilika za poslednji ples sa velikim momcima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke