ANKETA - Srbija u Kataru, Žoc, Jokić, Mesi, Novak - Glasajte za vaš utisak godine!

Autor: Sportske Net
sreda 29.12.2021.
13:17
Izvor: Sportske.net

Vreme je za sumiranje utisaka.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON; Srdjan Stevanovic/Starsport.rs; EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON; Srdjan Stevanovic/Starsport.rs; EPA-EFE/Ali Haider

Povezane vesti

Bliži se kraj ove, prilično turbulentne 2021. godine, na svim društvenim aspektima. Kada su u pitanju sportska dešavanja, ni tu nije manjkalo adrenalina.

Sa kolikom smo egzaltiranošću dočekivali transfere, pobede, nove šampione, rekorde, suze…

Neka iznenađenja su bila pozitivna, druga su probudila razočaranje, ali nikada nismo odustali od sporta.

Mnogo je događaja i ličnosti koji su obeležili godinu za nama. Ove 2021. se dešavalo ono što nismo mogli da oživimo ni u snovima. Svako ima svoje čudo koje bi izdvojio ispred svih neverovatnih, a ovo su naša.

Ispod teksta, u anketi vi možete glasati za vaš utisak godine.

09.06.2021. Nikola Jokić je MVP

Vest da je srpski centar izabran za najkorisnijeg igrača najjače lige sveta nije bila veliko iznenađenje, jer se to očekivalo s obzirom na Jokićevu neverovatno sezonu sa Denverom, ali je to bila prava uvertira u sve uspehe i iznenađenja koja su nas ove godine zadesila. Somborac je peosečno beležio 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije po utakmici i postao treći Evropljanin (posle Novickog i Adetokumpa) kojem je ovo pošlo za rukom. Nikola nas je učinio posebno ponosnom, a nakon toga Vasilije Micić, koji je proglašen za dvostrukog MVP-a Evrolige, kao i Miloš Teodosić Evrokupa, postavili su srpsku košarku na jedan viši nivo.

25.06.2021. Povratak Željka Obradovića u Partizan

Dolazak Žoca na mesto starog uspeha posle 20 godina probudilo je nostalgiju kod svih ljubitelja košarke, bez obzira čije boje nose šal. Najtrofejniji evropski trener vratio su u Partizan sa kojim je načinio ne samo prve trenerske korake, već i uspehe. Od njega se mnogo očekuje, a oformio je i nov tim, pa je Partizan prilično konkurentan i u evropskom i u regionalnom takmičenju.

27.06.2021. Košarkašice Srbije su prvakinje Evrope

Srbija je zemlja košarke i to su nam potvrdili i naši muški i ženski predstavnici. Međutim, ovog leta tim Marine Maljković je još jednom pokazao da je hrabrost najvažnija karakteristika uspešnih. Srbija se popela na krov Evrope na prvenstvu u Španiji pošto je u finalu pobedila Francusku 63:54. Drugi put je srpski tim osvojio zlato Starog kontintenta, posle 2015. godine.

11.07.2021. Novak Đoković

Osvajanjem Vimbldona Novak Đoković je stigao do svog 20. grend slema u karijeri i trećeg ove godine. Srpski teniser je pobedio Matea Beretinija sa 3:1 i još jednom potvrdio zbog čega je najbolji na svetu. Prethodno je osvojio Rolan Garos kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa, ali zasigurno ćemo svi najviše pamtiti polufinalni duel protiv Rafaela Nadala, kada je publika gledala jedan od najlepših teniskih mečeva ikada. Đoković je proglašen i za najboljeg sportistu Evrope u 64. izboru novinskih agencija, ali Novak je Novak i to verovatno najviše što se o nekom sportisti može reći.

08.08.2021. Zlatna medalja vaterpolista na OI

Zlatna generacija srpskih vaterpolista je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama odbranila zlatnu medalju i tako zaokružila najsjajniji period u istoriji srpskog vaterpola. U finalu je pala selekcija Grčke,a rezultat je bio 13:10 na kraju utakmice. “Sedam veličanstvenih” oprostilo se od reprezentacije u velikom stilu, pošto je ova zlatna utakmica u Tokiju bila poslednja u kapici Srbije za Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, braću Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana Mitrovića i Branislava Mitrovića. je Zajedno su osvojili čak 182 medalje za Srbiju (Prlainović i Filipović po 33, Duško Pijetlović dve manje, Stefan Mitrović 24, Gojko Pijetlović i Milan Aleksić 23, a Branislav Mitrović 16).

10.08.2021. Mesijev odlazak iz Barselone

Kada je gore napisano da su se desile stvari teško ostvarive i u snovima, možda je odlazak Lea Mesija iz Barselone momenat koji tome najbolje odgovara. Posle 20 godina desio se transfer jednog od najboljih igrača sveta u Pari Sen Žermen, koji je prekinuo onu naizgled neraskidivu vezu između Barse i Argentinca. Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor sa Parižanima i postao deo slagalice drim-tima.

27.08.2021. Povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted

Ove godine imali smo priliku da gledamo dva velika povratka na mesto uspeha. Prvi je Oradovićev u Partizan, a drugi se tiče evropskog fudbala i dolaska Ronalda na “Old traford”. Ovo je bio poseban šok za fudbalski svet, jer je samo nekoliko sati ranije Kristijano povezivan sa gradskim rivalom Sitijem. Ipak, posle sedam godina Portugalac je naterao suze na oči mnogima i oživeo crveni deo ruiniranog Mančestera potpisavši dvogodišnji ugovor sa “đavolima”. Ronaldo je u prvom mandatu bio deo Fergusonove ekipe od 2003. Do 2009. i osvojio sve što je mogao, a forma ga ne izdaje ni sa 36 godina, pa je uživanje gledati ga ponovo u crvenom dresu.

14.11.2021. Plasman Srbije na Mundija u Kataru

Za ovaj utisak ne treba mnogo trošiti reči, jer su emocije tog novembra i mnogo narednih dana posle toga, govorile za sebe. Pobeda “orlova” u Portugalu zasigurno je većini utisak godine. Srbija je sa Piksijem uspela da ostvari veliku i važnu pobedu nad favorizavanom selekcijom Fernanda Santoša. Dušan Tadić, a potom Aleksandar Mitrović odveli su Srbiju u Katar pobedivši Portugal 2:1.

12.12.2021. Ferstapen je šampion Formule 1

U posve kontroverznom meču 24-godišnji Maks Ferstapen ispisao je nove stranice Formule 1. Holanđanin je na Velikoj nagradi Abu Dabija i poslednjoj trci sezone prestigao Luisa Hamiltona i tako postao šampion. O odluci sturčne komisije mnogo se pričali, kao i regularnosti pobede, ali rezultat je ono što se piše, a to je da je vozač Red Bula osvojio svoju prvu titulu u Formuli 1 i slavio ispred sedmostrukog šampiona Hamiltona.

QuizMaker

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke