Daj gol - Prštaće u Mađarskoj! A ko ne mari puno za odbranu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Još pet predloga za vas.

Povezane vesti

7538 Ostrava - Brno 3+ (1.80)

Ostrava je važila za tim koji može da iznenadi ove sezone i umeša se u bitku za Evropu, ali ne igraju dobro, samo pobeda u pet mečeva. Imaju lošu odbranu, iako postižu dosta golova, protiv Brna će morati da učine sve kako bi prekinuli loš niz. Nekadašnjoj "Zbrovojki" timu vojne fabrike u bivšoj Čehoslovačkoj ide solidno. Brno je kako smo i pretpostavili lako izgubio od Slavije, ali su tukli i Mladu Boleslav i Sigmu, na svakoj utakmici osim vikend poraza protiv prejakog rivala, postigli su makar dva gola. S obzirom na imperativ domaćih i otvorenu igru gostiju iz Južne Moravske koji su se letos vratili u elitu, trebalo bi da bude golova.

7549 Opava - Slavia Prague B GG (1.64)

Rezervni tim Slavije ne mari puno za odbranu. "Sašiveni" su poznati po dobroj omladinskoj školi, ovaj "B" tim igra u drugoj ligi i ako je suditi po početku ima za cilj ofanzivan, dobar fudbal bez pritiska, cilj je promocija igrača. Zato ne čudi što su rezervisti praškog velikana primili najviše golova u ligi, ali su sposobni da bukvalno daju gol bilo kome u ovom rangu. Opava je tvrđa, ne blistaju na startu, ovaj klub je ispao pre dve sezone, prošle godine bio treći u ovom rangu, za malo ostao bez povratka. Ali, sada imaju tri poraza u pet mečeva, da bi krenuli ka vrhu moraju da dobiju bezbrižnog rivala. Slavija će verovatno izgubiti, ali i dati gol u Sudetima.

6889 Paks - Kisvarda GGII (1.73)

Sve će prštati na gostovanju lidera mađarskog šampionata na jugu Mađarske. Pakš dolazi iz najmanjeg grada među prvoligašima, igrali su finale kupa prošle godine, dobro se drže već godinama, zovu ih "nuklearni tim" jer je jedina nuklearna elektrana u Mađarskoj smeštena u ovom gradiću. Igraju veoma ofanzivan fudbal, zanimljivo "Zeleni" su uz goste sa kojima igraju u sredu najefikasniji tim Mađarske. Kišvarda više nije iznenađenje, izašli su u Evropu, nisu prošli slavno, ali za uslove u zemlji naših severnih suseda igraju veoma efikasno, postižu blizu tri gola po meču. Ovo neće biti nimalo lak ispit za lidera, prošle godine su slavili, ali je Pakš sada u odličnoj formi.

1527 Toulouse - PSG GG&3+ (1.92)

"Ljubičasti" su se vratili u ligu posle nekoliko sezona, nije da nisu nedostajali među najboljim klubovima. Ovo je sezona stabilizacije, žele da se nađu u sredini tabele i ako je suditi po startu, to neće biti preterano teško. Imaju sasvim solidan tim, daju golove što je ključ u sudarima protiv timova sličnih kvaliteta. Na klupi Tuluza je Filip Montanije koji je u Sosijedadu, Renu, Lensu bio zagovornih lepog i efikasnog fudbala. Mogu da daju gol Parižanima koji stižu nakon iznenađujućeg remija kod kuće u nedelju uveče protiv Monaka. Do tog meča PSŽ je bio mašina za golove, pa bi Tuluz mogao da plati ceh. Ali, sposobni su da postignu gol protiv velikog favorita.

1918 AZ Alkmaar - NEC Nijmegen GG&3+ (2.10)

AZ je doneo bodove iz Lejvardena, sačuvali su mrežu protiv eratičnog Kambura, mada su imali i malo sreće, Klasi je postigao gol u nadoknadi. Doduše, isto tako mogli su da postignu još golova, ali kako rekosmo i da plate zbog propuštenih šansi. Alkmar je odložio jedan meč zbog evropskih kvalifikacijama, za sada su perfektni sa tri pobede. NEC je tim koji verovatno ima kvalitet da opstane, četiri boda iz tri meča, u ovom odloženom protiv AZ igraće bez većeg opterećenja sa željom da iznenade mnogo kvalitetnijeg rivala. Mišljenja smo da mogu da postignu gol na "AFAS" stadionu. Naime, ovaj tim ima dobar napad, sa Markešom, Portugalcem koji nije dobio šansu u Sportingu, tu je i veoma talentovani Ibrahim Sisoko, ali i danska i Ajaksova legenda Lase Šone. Neće se predati bez borbe na ovom gostovanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke