Dani Alves slomljen na suđenju: "Nisam takav čovek"

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.02.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Brazilac se branio...

Jordi Borras/Pool Photo via AP
Jordi Borras/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Dani Alves ponovo je negirao optužbe za seksualni napad na jednu ženu i rekao da "nije takav čovek", tokom današnjeg svedočenja pred sudom u Barseloni.

Posle dva dana svedočenja navodne žrtve, svedoka i veštaka, Alves je pred sudom rekao da je njihov susret bio sporazuman. Žena je svedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni, 31. decembra 2022. godine.

"Ja nisam takav čovek. Ja nisam nasilnik", rekao je Alves u odgovoru svom braniocu na pitanje da li je prisilio ženu na seksualne odnose.

Žena je rekla da je plesala sa Alvesom i da je svojevoljno sa njim ušla u toalet, ali da joj kasnije, kada je želela da izađe, on nije dozvolio. Ona je rekla da ju je ošamario, vređao i naterao na seksualne odnose protiv njene volje.

Nekadašnji fudbaler Barselone je to negirao. "Oboje smo uživali", rekao je Alves, dok je u više navrata ponavljao da žena nijednog trenutka nije tražila da ode niti je dala bilo kakvu naznaku da ne želi da ima seksualne odnose sa njim. On je takođe negirao da ju je udario i vređao.

Državno tužilaštvo zaključilo je izlaganje rekavši da "shvatamo da je verzija žene potpuno uverljiva".

Tužilaštvo traži devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako bude proglašen krivim, a advokati navodne žrtve traže 12 godina zatvora. Advokati odbrane tražili su oslobađajuću presudu ili ako bude proglašen krivim, jednogodišnju kaznu zatvora i 50.000 evra kompenzacije žrtvi.

Trodnevno suđenje danas je završeno, a za izricanje presude obično su potrebne nedelje.

Alves je sa lisicama na rukama uveden u malu sudnicu, obučen u beli džemer i tamne pantalone. Njegova supruga bila je prisutna u utorak, kada je tokom svedočenja rekla da je Alves "smrdeo na alkohol" kada se vratio kući posle navodnog napada.

Žena koja ga je optužila svedočila je u ponedeljak, anonimno po naredbi suda, kako bi se zaštitio njen identitet.

Njeni prijatelji su u ponedeljak na svedočenju rekli da im je ona po povratku iz toaleta rekla da ju je "Alves teško povredio".

Alves je u zatvoru od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu. Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke