Deset najboljih defanzivnih veznih na svetu u ovom trenutku

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.11.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

"Four four two" je objavio novi zanimljiv članak.

EPA-EFE/ASH ALLEN
EPA-EFE/ASH ALLEN

Povezane vesti

Defanzivni vezisti su oduvek bili od velike koristi za ekipu, postoje stručnjaci koji smatraju da su upravo oni najbitniji deo svakog tima, neko ko osvaja loptu, ko je zadužen i da kreira i ko čuva defanzivnu liniju. 

Ko su najbolji defanzivni vezni fudbaleri na svetu u ovom trenutku?

Časopis "Four four two" je objavio listu i na vama je da se složite ili ne.

10. Manuel Ugarte

Klasičan južnoamerički vezni fudbaler, neko ko unosi veliku energiju u ekipu. Urugvajac ima samo 22 godine i u Pari Sen Žermenu je od ove sezone, čini se da bi dugo mogao da ostane u top 10. 

9. Aurelien Čuameni

Neko ko je zaslužan za odlazak Kazemira, momak pred kojim je takođe svetla budućnost, pre svega jer ima visok nivo inteligencije. Odlično se uklapa u sistem Karla Anćelotija, a i u reprezentaciji Francuske je odličan. Veoma je disciplinovan prema oceni pomenutog časopisa. 

8. Moises Kaisedo

Ekvadorac je neverovatan bio u Brajtonu, verovatno se pita da li je napravio pravi izbor odlaskom u Čelsi. Za jednog mladog fudbalera ovaj momak ima sve, energiju, odličan je "kradljivac", snažan je, brz, tehnički kvalitetan...

7. Eduardo Kamavinga

Iako neretko korišćen kao levi bek, Kamavinga je defanzivni vezni fudbaler, ima tek 20 godina i tehnički je fantastičan. Tek u narednim godinama očekujemo da vidimo od njega ono pravo, ali i sada je na poziciji zadnjeg veznog jedan od najboljih na svetu. 

6. Žoao Palinja

Postoji razlog zašto ga je želeo i Bajern, ali je završio u Fulamu gde ima puno poverenje trenera Silve. Impresionirao je do sada u Premijer ligi i pravo je otkrovenje na ovoj poziciji. 

5. Iv Bisuma

Složiće se svi koji prate Premijer ligu, radi se o jednom od najboljih fudbalera u Engleskoj u ovom trenutku. Kod Postekoglua je fantastičan u Totenhemu, zna i u građenju akcija da bude od velike koristi jer je to način na koji oni igraju ove sezone.

4. Jošua Kimih

Defanzivni vezni koji je svojevremeno bio levi bek, neko bez koga Bajern iz Minhena ne može. Kimih je fudbaler koji je dobio ulogu zvezde tima od odlaska Tijaga Alkantare 2020. godine i dalje ostaje na istom mestu. 

3. Bruno Gimaraeš

Čista revolucija Njukasla, skoro dve godine igraju savršeno, kandidati su za izlazak u Ligu šampiona i ove sezone i Bruno je jedan od razloga. Njegov dolazak u klub je sve promenio, pravi je zadnji vezni koji radi sve, energija je koja je prekopotrebna timu. 

2. Deklan Rajs

Nije slučajno Arsenal potrošio toliki novac za ovog fudbalera. Dokazuje to iz utakmice u utakmicu, radi sve na terenu, pokriva druge i ima neverovatnu radnu etiku. Postiže i golove.

1. Rodri

Možda će zvučati smešno, ali Mančester siti bez Rodrija nije isti tim. Ovaj momak je neverovatan u poslednje dve sezone, integralan je u timu Pepa Gvardiole i nema sumnje da će biti od velike koristi za tim u ovoj sezoni. Pep je trenirao mnogo kvalitetnih fudbalera koji su bili defanzivni vezni, poput Lama, Alonsa, Busketsa, Maskerana, Fernandinja, a Rodri bi komotno mogao da bude u ovom društvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke