Di Marija, Tores, Ševčenko... Najgora pojačanja Premijer lige i gde je tu Lukaku?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.06.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net

Ko su najgora pojačanja u novijoj istoriji Premijer lige?

 EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Svake sezone imamo gomilu promašaja u svetu transfera, ali se čini da ih je u Premijer ligi bilo dosta, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da Englezi najviše troše novca na pojačanja. 

Tako je "Miror" napravio top listu najgorih pojačanja u istoriji Premijer lige, očigledno zahvaljujući odlasku Romelua Lukakua nazad u Inter.

Da li je upravo Lukaku najgore pojačanje u Premijer ligi?

Po njihovom mišljenju, upravo je Lukaku najgore pojačanje ikada. 

10. Pol Pogba - fudbaler koji je napustio Mančester i koji je plaćen tada rekordnih 89 miliona funti, doživeo je i zvižduke sa tribine pri kraju svog boravka u Mančesteru, razočaravajuće je igrao, činilo se i da nije u kondiciji, te da mu treba dosta rada kako bi dostigao nekadašnji nivo iz Juventusa. 

9. Fernando Tores - njegov transfer u Čelsi iz Liverpula je bio jedan od najvećih transfera ikada, plaćen je 50 miliona funti, ali je imao samo par bljesaka u Londonu, bio je predaleko od nivoa iz Liverpula. 

8. Andrej Ševčenko - Prešao je u Čelsi 2006. godine iz Milana za 30 miliona funti, Roman Abramovič ga je doveo, nadao se svetskoj klasi u napadu, ali nije to dobio jer je Ukrajinac više bio povređen nego što je igrao i ne samo to, nije mogao da se navikne na tempo u Premijer ligi. Ubrzo se vratio Milanu. 

7. Deni Drinkvoter - Još jedan prelazak u Čelsi je prošao neslavno te 2017. godine, praktično je 35 miliona funti bačeno jer je ovaj fudbaler, koji je bio jedan od ključnih u Lesteru, bio bezvredan na terenu i otišao je bez obeštećenja iz kluba. 

6. Timue Bakajoko - Još jedna kupovina Čelsija, Bakajoko je vezni koji je stigao u London iz Monaka za 40 miliona, igrao je samo sezonu 2017-18 u Čelsiju, od tada je na pozajmicama i Čelsi ne može da ga se otarasi tako lako. 

5. Endi Kerol - Stigao je kao zamena za Toresa, zajedno sa Luisom Suarezom u Liverpul, ispostavilo se da je 35 miliona funti bilo čisto bacanje novca. 

4. Nikolas Pepe - Nije moglo bez Arsenala na listi, potrošeno je 72 miliona funti, ali uzalud, nije se privikao na sistem Arsenala, svi su očekivali daleko više od njega i moguća je prodaja u bliskoj budućnosti. 

3. Aleksis Sančez - fantastičan u Arsenalu, očajan u Mančester junajtedu. Zarađivao je pola miliona funti nedeljno, dali su mu "sedmicu", sve je imao, ali nije davao golove i asistencije, ono što je trebalo, pa je brzo otišao. 

2. Anhel Di Marija - I ovde je oboren rekord, ali u Engleskoj, Argentinac je stigao u Mančester junajted za 60 miliona funti, bilo je i više nego jasno da ne može da uspe u novom klubu pa je ubrzo prodat Pari Sen Žermenu gde je igrao sjajno. 

1. Romelu Lukaku - I u "Miroru" se pitaju da li je previše osuđujuće što su upravo Lukakuov transfer u Čelsi stavili kao najgori, ali imaju činjenice iza sebe. Stigao je kao najbolji napadač Serije A, ali nije pokazao apsolutno ništa što bi ga ostavilo u klubu, pa se vrlo brzo vratio u Inter...

Mislite li da su nekog zaboravili? Spisak bi mogao da bude predugačak...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke