Fantazi masteri - Ko donosi više bodova, Arsenal ili Liverpul?

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.04.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Novo kolo počinje danas!

Povezane vesti

Terminologija statistike:

  • xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova
  • xA - expected assists - očekivani broja asistencija
  • xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA 
  • NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale
  • xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

 

Novo kolo počinje samo dva dana nakon završetka 30. kola Premijer lige. Mana bi mogla biti nedostatak informacije pre deadline-a u utorak uveče. Drugi problem mogu predstavljati neke rotacije jer se sledećeg vikenda igra 32. kolo Premijer lige.

utorak:

1. Njukasl - Everton

Njukasl ponovo otvara koli i nekako su pretplatili na to da nam pružaju sjajne mečeve. Isak i Gordon su bili odlični protiv Vest Hema ali je Gordon dobio dva žuta kartona i neće igrati protiv Evertona. Veliki diferencijal bi mogao biti oporavljeni Harvi Barns koji je bio heroj protiv Vest Hema sa dva gola za potpuni preokret pobedu. Njukasl je ostao bez Laselesa na duži period ali je Tripije trenirao i možda ćemo ga videti danas. Nije odbrana Njukalsa odlična ove sezone ali bi Dubravka i Šer kao diferencijali mogli da potajno donesu neke clean sheet poene.

2. Notingem Forest - Fulam

Notingem nije uspoe da uzme 3 boda protiv Kristal Palasa na svom terenu ali im u goste dolazi nepredvidi Fulam. Nakon sjajne partije i pobede nad Totenhemom je malo falilo da Fulam doživi potop protiv Šefilda u gostima. Na kraju su uzeli bod, a Muniz je nastavio svoju seriju pogodaka. Ovo će biti duel dva jeftina napadača koja skoro da imaju prosek po gol na meču kada su starteri u poslednje vreme. U Notingemu je to Vud. Gibs-Vajt i Elanga kao diferencijali iz senke.

3. Bornmut - Kristal Palas

Bornmut je savladao Everton kod kuće, a Solanke je bio strelac. Najavili smo Matetu i Ezea kao fudbalere koji bi lako mogli biti u poenima protiv Notingema i to se obestinilo. Slične su uloge i u ovom meču. Solanke kao jedini realan izbor, neki optimalni diferencijali Eze i Mateta. Sve ostalo je iz domena baš hrabrijeg poput Semenja ili Munjoza iz Kristal Palasa.

4. Barnli - Vulvsi

Barnli je bio blizu da uzme 3 boda na gostovanju Čelsiju, i to sa igračem manje. U goste im dolaze Vulvsi nakon poraza od Aston Vile u gostima. Možda do poraza ne bi ni došlo da Ait-Nouri nije promašio kolosalnu šansu. Ponovo pričamo o njemu jer jedan od najofanzivnijih bekova u ligi. Očekuje se povratak Kunje ali nije definisano da li će već sad biti starter.

5. Vest Hem - Totenhem

Bouen i Kudus su kaznili sve fantazi igrače koji su ih otarasili pomoću Wild Card-a, ali je Vest Hem dozvolio da ih Njukasl preokrene nakon što su imali dva gola prednosti. Totenhem, sa druge strane, dolazi nakon što je slavio posle preokreta. Son je ispoštovao kao kapiten i to je to što smo dobili od Totenhemovih igrača. Treba biti realan i reći da je trenutno Džonson druga najbolja ofanzivna opcija uz Sona. Poro i Udogi ponovo nisu doneli poene. Vest Hem je sa Paketom ofanzivno vrlo potentna ekipa i ovde bismo mogli videti dosta golova na obe strane. Areole neće biti nekoliko nedelja.

 

sreda

6. Arsenal - Luton

O derbiju između Mančester Sitija i Arsenala ne bismo trošili reči ali odbrana Arsenala je još jednom bila na visini zadatka. Luton je ipak u seriji utakmica na kojima je postizao gol. Arteta je rekao da je Saka napustio igru jer je bio umoran i nije bilo reči o povredi. Uz Saku se poeni mogu očekivati od Odegarda i Haverca, a kvalitetan diferencijal bi mogao biti Martineli ili Rajs.

7. Brentford - Brajton

Pravo je čudo kako je Toni završio meč sa Mančester Junajtedom samo sa jednom asistencijom. Brentford je u više navrata ove sezone dominirao na mečevima ali je neretko ostajao bez celog plena. Utakmica sa Brajtonom bi mogla biti jako zabavna jer je ovo utakmica između dva tima koji imaj velike defanzivne probleme, a u napadu mogu da ponude mnogo toga.

8. Mančester Siti - Aston Vila

Mančester Siti je u situaciji da titula nije u njihovim rukama i da ne zavisi od njih, i ovo je poslednji meč iz ovog haosa od rasporeda. Nemaju pravo na kiks, a olakšavajuća okolnost bi mogla biti povreda Votkinsa. Napustio je igru na poluvremenu protiv Vulvsa i Emeri je rekao da je osetio nešto u zadnjoj loži. Za sada nemamo informacije da li je povreda teže prirode. Dijabi je odigrao jedan sjajan meč i podsetio na formu sa početka sezone. Poene nisu doneli Bejli i Luiz, ali je odbrana bila na nivou sa clean sheet poenima. Haland, Foden i De Brujne nisu bili u poenima. Foden i Haland će još uvek imati visok procenat vlasništva, a uskoro ulaze u lakši raspored. U moru povređenih fudbalera Mančester Sitija iz odbrane, bilo bi lepo istaći da je Gvardiol bio odličan protiv Arsenala.

četvrtak

9. Liverpul - Šefild Junajted

Ovo je jedna od utakmica gde se mnogi nadaju potencijalnoj goleadi. Mnogo fantazi igrača je pred ovaj meč u opticaju, a možemo ih imati samo 3 iz Liverpula. Salah prioritet + verovatno Bredli (alternativa van Dajk) jer je bio u bonus poenima protiv Brajtona, a nije imao direktan učinak i Liverpul je primio gol. Velika dilema bi mogla biti da li prednost zaslužuje Diaz, koji igra odlično u poslednje vreme, ili Darvin sa kojim nikad ne znamo na čemu smo. Još jedan dobar diferencijal je MekAlister koji igra značajno ofanzivnije od kako ima ustaljenog Enda iz sebe i na poslednjih 5 utakmica u nizu je donosio poene!

10. Čelsi - Mančester Junajted

Ako Mančester Junajted nastavi trend da dozvoljava preko 20 udaraca ka smo golu po utakmici onda bi ovo mogla biti još jedna dvocifrena partija Palmera, ili nekog diferencijala poput Džeksona i Sterlinga. Protiv Brentforda nismo videli poene Garnača, Hojlunda, Bruna ili Rašforda i nije baš dobra najava pred gostovanje Čelsiju. Čelsi svoju muku muči sa povredama jer je i Malo Gusto doživeo povredu zadnje lože.

Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke