Fantazi masteri - Šta nam donosi novo kolo i koja su najbolja rešenja?!

Autor: Lazar Nikolić
petak 16.02.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Biće uzbudljivo u Engleskoj

Povezane vesti

Prvo duplo kolo u sezoni  koje je poprilično obećavajuće kada su u pitanju fudbaleri, timovi i čipovi.

1. Liverpul - Brentford (A) i Luton (H)    Odlično duplo kolo iz ugla ofanzivaca Liverpula. Problem ili olakšavajuća okolonost je što znamo da neće biti TAA zbog povrede, a nije jasno koliku će minutažu imati Salah, koji se vraća iz povrede kojeg nakon duplog kola čeka finale Liga kupa. Darvin i Žota su najrealnije opcije i većina fantazi igrača će ih imati u svom timu. Da li treba imati trećeg fudbalera iz Liverpula, koji neće imati meč u narednom 26. kolu. Diaz odličan diferencijal, Bredli jeftina defanzivna opcija ili van Dajk kao najsigurnija.

2. Mančester Siti - Čelsi (H) i Brentford (H) Haland se sa dva gola protiv Evertona jasno deklarisao kao najbolja opcija za aktivaciju Triple Captain čipa. Realno je da je uz njega De Brujne druga najbolja opcija, pa Foden. Alvarez će verovatno posti u senku ali je i dalje odlična opcija iz senke. U slučaju da neko želi defanzivce Sitija, verovatno je Ake najbolje rešenje trenutno. Povrede Silve i Griliša će verovatno smanjiti verovatnoću za neke veće rotacije Gvardiole. Palmer je kaznio sve koji su ga stavili na klupu ili prodali pred prošlo kolo, a ponovo je pitanje aktuelno - Šta sa njims sad? Gostuje Mančester Sitiju pa ima prazno kolo. Iz Čelsija je on jedina opcija za ovo kolo.


3. Brentford - Liverpul (H) I Mančester Siti (A) Sigurno najteže duplo kolo u istoriji fantazija koje ima Brentford. Dva najbolja tima u poslednjih par sezona. To dosta sužava Brentfordove opcije za fantazi. Toni kao diferencijalni napadać jeste odlična akvizicija, a imaće utakmicu u narednom kolu. Alternativna i jeftinija varijanta Mope, a defanzivno eventualno Reguilon.

4. Luton - Mančester Junajted (H) i Liverpul (A) Luton je u zadnje vreme bio jako zabavan za gledanje jer je padalo dosta golova na njihovim utakmicama. Nije baš najpametnije da se sad vaš fantazi tim natrpa sa 3 njhova fudbalera jer im sledi prazno kolo nakon ovog. Dauti u odbrani, Adebajo u napadu…na sredini je teško nekoga uglaviti. Može se pričati o Barkliju ali tek kada bude bilo duplo 28. kolo jer će Luton imati mnogo bolje mečeve tada. Hojlund je u ozbiljnoj seriji dok se većina fantazi igrača ne odlučuje da ga dovede i konstantno će praviti razliku, Garnačo nije doneo poene protiv Aston Vile ali je za ovakvu situaciju odličan “enabler”.

U ostatku teksta sledi najava utakmica i timova koji imaju jedan meč u 25. koli.

Subota

1. Barnli - Arsenal Arsenal je razbio Vest Hem i svi fudbaleri Arsenala su bili u poenima, osim Martinelija. Saka konačno dvocifren, Saliba i Gabrijel po gol i clean sheet, Odegard konačno u poenima + sjajni Trosar i Rajs. Ovo su oni mečevi gde neko od ovih fudbalera može doneti više nego fudbaleri koji će imati duplo kolo. Arsenal ima meč u narednom kolu i Saka je must have, kao i neko od dva štopera.

2. Fulam - Aston Vila Aston Vila štuca sve čećše, a veliki hendikep za ambicije ove sezone su povreda Kamare, koji je završio sezonu. Izlgeda da i Karlos ima probleme, pa ostaje nejasno na šta će ličiti odbrana Vile. Sa druge strane, koliko je pametno prodati Votkinsa pred ovaj meč i raspored Aston Vile? Da li će Votkins da nas uvuče u klopku ako se proda ili će biti samo teret fantazi timovima u narednom periodu?

3. Njukasl - Bornmut Edi Hau više nije naš prijatelj. Gordon je bio starter protiv Notingema i odigrao čitav meč iako je Hau rekao nešto totalno suprotno. Bilo kako bilo, Gordon je “jedini” zdrav u Njukalsu, nema ni Isaka ni Vilsona i sva je prilika da će biti napadač protiv Bornmuta. Odbrana Njukasla je jedna od najlošijih u poslednje vreme, a u prošlom kolu su Botman, Šer i Tripije bili u ofanzivnim poenima. Neće imati visok procenat vlasništva svakako. Prodaja Solankea će biti vrlo popularna sve do 28. kola kada će Bornmut imati sjajno duplo kolo.

4. Notingem Forest - Vest Hem Notingem prima i postiže dosta golova u poslednje vreme, dok je Vest Hem u kanalu. Bouen neće više imati toliki procenat vlasništva, kao i bilo ko drugi iz Vest Hema. Može se reći da je ovo meč diferencijala sa obe strane. Gibs-Vajt, Elanga, Kudus, Vord-Praus…odbrane verovatno nisu vredne komentara.
5. Totenhem - Vulvsi Nije pametno baš u ovom trenutku juriti Sona pred prazno kolo Totenhema, veliki problem je informacija da probleme sa povredom imaju Poro i Udogi. Vulvsi će biti bez Kunje ali sa Hvangom. Meč gde vrlo lako možemo videti poene svih ofanzivaca iz oba tima. Diferencijali Neto, Hvang, Medisona + skupi Son. Kome preti rotacija najviše od ofanzivaca Totenhema? Verner i Džonson verovatno.

nedelja

6. Šefild Junajted - Brajton Možda prilika da Estupinjan donese neke poene u napadu ili odbrani? Gros je doneo poene na dva meča u nizu. Teško je u ovom trenutku zbog duplog kola predlagati nekoga još iz Brajtona. Šefild svakako nije tema ove sezone. ponedeljak

7. Everton - Kristal Palas Utakmica koja je sa razlogom stavljena za ponedeljak uveče. Sve što ne bude 0:0 će biti praznik fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke