Fantazi PL, strategija oko biranja golmana?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.08.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Postoje dve škole mišljenja…

Povezane vesti

U ovom broju magazina, krenućemo od golmana koje biste mogli da uzmete pred početak sezone. Strategija generalno na fantaziju je da se ne uzimaju skupi golmani, tačnije da dva podjednako dobra golmana zauzmu mesto, ali prednost prave čuvari mreže koji će neočekivano zablistati i čija će cena rasti tokom sezone. Takvih uvek ima, mada se neki igrači odlučuju da uzmu golmana koji garantuje bodove, nekog od čuvara mreže velikih klubova, kako bi na clean sheet odnosno sačuvanu mrežu kupili bodove.

Sada, za svaku od tih kombinacija postoje razlozi "za" i "protiv", dva slična golmana rotirate iz nedelje u nedelju, zavisno od protivnika, jasno potrebno je da jedan i drugi brane, odnosno budu prvi izbor, kako biste uspeli da izvučete maksimum. To zavisi i od rasporeda na startu, kasnije možete da iskoristite transfer i da promenite jednog, ako se neki od izbora pokaže kao dobar u dužem periodu.

Naravno od čuvara mreže poput Alisona, Edersona, pa i Uga Ljorisa (svi su na 5.5) očekuje se da sačuvaju mrežu u većini mečeva, odnosno da po tom osnovu donesu najviše bodova, zato su i najskuplji. Oni i jesu doneli najviše bodova. Iza njih su Sa (5.00) iz Vulvsa čiji tim poslednjih godina prima malo golova, sledi niz golmana sa istom cenom, Fabijanski iz Vest Hema, Ramsdejl iz Arsenala, De Hea, Šmajhel, Mendi, novi golman Njukasla Poup i Martinez iz Vile.

Ima raznih finesi, recimo Šmajhel je imao tešku sezonu, ali svejednom on može da odbrani penal, Nik Poup je pojačanje Njukasla, ali Edi Houv igra znatno ofanzivnije od protivnika. Ako tražite jeftinije golman (čitaj na 4.5) možda nije loše pokušati sa Robertom Sančezom iz Brajtona, ali, opet, ko vam garantuje da će "Galebovi" ponovo imati sjajnu sezonu, obično nije tako sa timovima iz donjeg doma. Na 4.5 je i Meslije iz Lidsa, no, oni su izgubili najbolje igrače, jedan su od kandidata za ispadanje, pa iako je prvi golman možda to nije dobra ideja. Ako ćete rotirati golmane, onda je bespredmetno da uzimate rezerve, osim ako ne očekujete da će recimo iskusnu Dubravka (4.5) dobiti prednost u odnosu na Poupa (5.00), ili da će recimo Asmir Begović (4.00) iskoristiti greške kojima je sklon prvi golman Evertona Pikford (5.00). Ali, isti taj Pikford je doneo 116 poena prošle sezone.

Mi bismo krenuli od Raje iz Brentforda (4.5) i Sančeza iz Brajtona (4.5), što je ukupno devet miliona, za pola manje, nego ako biste uzeli nekog vrhunskog golmana i rezervu iz nekog kluba sa cenom četiri miliona. Naravno, to je samo predlog. "Pčele" iz Brentforda imaju solidan raspored, Lester, Mančester Junajted, Fulam, Everton i Kristal Palas, mada ni Brajtonov nije pretežak, prvo ide Junajted, pa Njukasl, Vest Hem, Lids i Fulam. Mi ćemo recimo koristiti Raju prva tri kola, pa onda Sančeza, ako sve bude po planu.

Jedan od najpopularnijih izbora je svakako Henderson (4.5) koji je stigao u Forest na pozajmicu iz Junajteda, na prethodnoj pozajmici u Šefild Junajtedu bio je rudnik bodova, ali mi bismo nekako sačekali (mada će mu cena porasti ako krene dobro), jer posle 20 godina “Šumari” su u ligi, doveli su veliki broj igrača, potrebno im je vreme, pa ćemo engleskog reprezentativca ostaviti po strani.

Toliko što se golmana tiče, ponovo vas podsećamo, ima vremena da se prijavite na Fantasy, naša AdmiralBetSportske Fantazi nudi nagrade od dva miliona, registrujte se na Fantasy Premier League, Official Fantasy Football Game of the Premier League napravite tim, pristupite našem takmičenju, kod je oyv9ax

Ovo je link promocije.

Dođite da se igramo, osvajamo vredne nagrade u svakom kolu, ali i pratimo PL preko sportske.net i naravno kladite se na admiralbet.rs.

U sledećem broju bavićemo se defanzivcima i veznim igračima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke