Firmino postao sveštenik

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 04.07.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Roberto Firmino, bivša zvezda Liverpula, otkrio je na društvenim mrežama da je postao evangelistički pastor, odnosno sveštenik.

Njegova "promocija" održana je prošle nedelje u njegovom rodnom gradu Maseju u crkvi Manah. Upravo on je i otvorio tu crkvu pre tri godine sa suprugom Larisom Pereirom i pastorima Hairom Fernandesom i Keilom Medeiros.

"Tri godine Manah crkve. Kakva nezaboravna noć… Od kada smo upoznali Hrista, želimo da ljudi upoznaju istu tu ljubav. Sada imamo još jednu odgovornost: da budemo pastori", istakao je Firmino.

Ovaj napadač koji ima 32 godine, trenutno igra za saudijski Al Ahli.

Osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom i Kopa Ameriku sa Brazilom

Crkva Mana ima i dva hrama u Engleskoj, gde je Firmino igrao osam sezona, od 2015. do 2023. godine, u Liverpulu. Na svom vrhuncu, formirao je napadački trio sa Egipćaninom Mohamedom Salahom i Senegalcem Sadiom Maneom, sa kojima je osvojio Ligu šampiona 2019. godine i Premijer ligu godinu dana kasnije.

Za reprezentaciju Brazila postigao je 17 golova na 55 utakmica. Učestvovao je na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, a zatim je sledeće godine osvojio Kopa Ameriku u Brazilu. 

Evangelistički Brazilci čine oko trećinu populacije u toj državi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke