Gatuzova velika drama sa ozloglašenom italijanskom mafijom

Autor: Mladen Heleta
sreda 07.02.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta se događa čoveku koji je proslavio Italiju.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Kako prenose italijanski mediji, nekadašnji reprezentativac Italije i dugogodišnji fudbaler Milana Đenaro Gatuzo(46) proživljava pravu životnu dramu i mesecima unazad dobija pretnje od pripadnika ozloglašene mafijaške grupe "Ndrangeta".

U pitanju je mafijaška organizacija koja je nastala na jugu Italije u oblasti Kalabrija krajem 19. veka. Na čelu ove grupe nalazi se porodica Montalbano, a da se radi o ljudima koji seju strah širom Italije, potvrđuje i to što lokalna policija u početku nije učinila ništa kako bi zaštitila aktuelnog trenera Olimpik Marseja.

Gatuzova porodica je prijavila policiji da im prete smrću, pa Gatuzo želi da ih iseli iz Italije. Sve je počelo kada je Gatuzov otac sa još jednim članom porodice planirao postavljanje fotopanela na porodičnom imanju, a za taj projekt je dobio oko 80 hiljada dolara. Za to je saznala mafija i  pokušala je da kamatari, pa je zahtevala da im tri hiljade evra za zaštitu.

U međuvremenu su povukli nekoliko poteza da zastraše slavnog fudbalera, pa su tako dva puta zapalili automobil njegove ćerke i demolirali kuću njegove sestre. Gatuzo je posustao i pre mesec dana im platio traženu cifru, ali sada se boji za život svoje porodice i polaže nadu u policiju, koja je prema poslednjim navodima uhapsula dvojicu osumnjičenih.

Tokom igračke karijere, Gatuzo je nosio dres Peruđe, Rendžersa, Salernitane, Milana i Siona. Za reprezentaciju Italije odigrao je 73 utakmice i postigao jedan gol. Osvojio je titulu prvaka sveta sa "azurima" na Mundijalu održanom u Nemačkoj 2006. godine. Od prethodne jeseni je na klupi Olimpik Marseja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke