Kad kupuje u januaru, Liverpul ima čarobni štapić - Top 5 pojačanja u zimskom prelaznom roku!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 25.12.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Da li može i ovoga puta da to ponovi?

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liverpul je specijalista za dovođenje igrača u januarskom prelaznom roku. 

Teško da ćete pronaći tim koji je kupovao bolje od Liverpula na zimu, dovoljno je da pogledate sledeća imena.

Virdžil van Dajk - Dovoljno je reći da se radi o jednom od najboljih štopera današnjice, sa njim i bez njega Liverpul nije ista ekipa, a u klub je stigao u januaru 2018. godine. Tada je potrošen svetski rekord od 75 miliona funti za defanzivca, ali je vredelo svaku paru. 

Luis Suarez - Stigao u Liverpul 2011. godine i jedan je od najboljih napadača kluba u ovom veku. Milimetri su delili Liverpul od titule u sezoni 2013-14 kada je klub vodio Brendan Rodžers, pa je Suarez ostao "kratak" za titulu. Ipak, obožavaju ga na "Enfildu", a doveden je za 28 miliona funti iz Ajaksa. Ako se setite, on je u toj pomenutoj sezoni postigao 31 gol iako je propustio zbog suspenzije (ono ujedanje Baneta Ivanovića) čak pet mečeva. 

Filipe Kutinjo - Stigao iz Intera 2013. godine, tada kao 20-godišnjak na koga nisu previše računali u gradu mode. Plaćen samo 8.5 miliona funti, Kutinjo je brzo pokazao da se radi o izuzetnom fudbaleru i upravo zbog njega je Liverpul bio kandidat za titulu godinu dana kasnije. Prodat je kasnije za 105 miliona funti u Barselonu, tada je njegova karijera krenula silaznom putanjom. 

Danijel Staridž - Došao 2013. godine, igrao fantastično, bio deo trojke "SSS" koju su činili gore pomenuti Suarez, ali i Rahim Sterling. Ipak, povrede su učinile svoje i nije uspeo da se vrati u pravu formu kasnije, ali je definitivno jedan od ljubimaca navijača iz te sezone kada je titula izmakla. 

Danijel Ager - Došao iz Brondbija 2006. godine i utisnuo se kao jedan od najpožrtvovanijih igrača u istoriji kluba. Doveo ga je Rafa Benitez, Danac je bio osam godina u klubu. Osvojio je dva trofeja, igrao i finale Lige šampiona protiv Milana u Atini 2007. godine. 

Da li da očekujemo još nekog sada u januaru?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke