Najava 8. kola Fantazi Premijer lige

Autor: Ivan Cvetković
petak 18.10.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo bitne informacije za vas pred novo kolo.

Povezane vesti

SUBOTA

1. Totenhem - Vest Hem

Totenhem je uhvatio ritam i odigrao neke sjajne partije, sve je delovalo odlično i protiv Brajtona i onda su nas još jednom podsetili zašto nemaju veliki trofej već dugi niz godina. Ipak, iz ugla fantazija njhovi ofanzivni fudbaleri mogu da budu zanimljivi. Brenan Džonson je u najboljoj formi, Solanke u poslednje vreme stalno donosi poene, kao i Medison. Odbrana je mnogo veći problem bez obzira što se Miki van de Ven i Pedro Poro nalaze u brojnim fantazi timovima. Kuluševski iz senke vreba svoju šansu ali zaista igra okej. Najavljuje se sad povratak Sona i Rišarlisona. Meč protiv Vest Hema miriše na golove sa obe strane jer ni odbrana Vest Hema nije ništa bolja od Totenhemove. Kudus i Bouen su konačno bili zajedno u poenima, čak je onih Kudusovih 7 možda i malo u odnosu na to koliko je mogao. Obojica se kotiraju kao odlični diferencijali pred naredni period, kao i Brenan Džonson sa druge strane.

2. Fulam - Aston Vila

Fulam sada ima nekoliko utakmica koje potpadaju pod kategoriju dobrih. Prilika da Andersen od 4.3m bude enabler ili Robinson kao malo skuplja i ofanzivnija varijanta. Ko nije prodao Smit-Roua bolje da mu ostane u timu, deluje da će Himenez ostati kao startni napadač, a da će Muniz sa klupe juriti poene. Dočekuju Aston Vilu i to će biti težak meč. Aston Vila ima težak raspored sada i mnogi se pitaju da li je vreme da se Votkins pretvori u nekog jeftinijeg napadača i da se Konsa i ostatak odbrane zamene sa nekim drugim? Rodžer po tako niskoj ceni zaista deluje kao igrač koji može preživeti i duži period u našim fantazi timovima.

3. Ipsvič - Everton

Oba tima imaju solidan raspored. Liam Delap se nameće kao jeftina napačka opcija koja oslobađa budžet za skuplju sredinu, a Lif Dejvis kao jedan od ofanzivnijih bekova lige. Ima tu još par igrača koji mogu bti vredni pažnje. U Evertonu su i Brentvajt i Mikolenko spremni. Nakon sačuvane nule protiv Njukasla ovo je tip utakmice na kojoj Everton mora juriti 3 boda. MekNil je jedna od popularnijih fantazi opcija pred ovo kolo, jeftini enabler sa sredine terena koji izvodi prekide i često ulazi u šanse. Ostaje dilema da li je Kalvert-Luin još uvek solidna opcija, jer imamo nekoliko igrača po tom cenovnom rangu koji imaju dobar raspored. Treba imati na umu uvek ko izvodi penale. Možda nam se odbrana Evertona ponovo nametne.

4. Mančester junajted - Brentford

Koliko života ima Ten Hag? Mančester Junajted sada ima solidan raspored ali su svi igrači apsolutni diferencijali. Mnogo prilika je imao Bruno i nije iskoristio, ostatak sredine i napada je već poslovično nekonstantan. Odbrana je, iz ugla fantazija, najbolja ali Ten Heg često voli i da rotira štopere. Dobra vest je da je Mazraui okej, pa su on i Dalot najsigurnije defanzivne opcije, uz golmana Onanu koji je najbolji golman lige po fantazi poenima. Brentford možda bolje da cilja drugi minut za prvi gol na utakmici, jer su to uradili protiv Vulvsa i na kraju završili utakmicu sa čak 5 golova. Mbeumo ostaje must have, a poene su ponovo doneli Kolins i Karvaljo. Kolins je u prvih sedam kola, kao štoper, postigao gol i zabeležio čak 3 asistencije! Odlična i jeftina opcija za fantazi.

5. Njukasl - Brajton

Isak se vraća na teren, to ponovo umanjuje vrednost Gordonu jer više neće biti na penalima. Njukals je nekako nedefinisan i nedorečen, rezultati nisu užasni ali je trenutak takav da uopšte nije smak sveta igrati bez njihovih igrača. Gordon i Barns jesu vrlo agilni i fudbaleri koji po solidnim cenama mogu da doprinesu i donesu poene, ali Njukasl previše oscilira kada izađe sa svog stadiona. Međutim, domaćinstvo Brajtonu jeste prilika da se diferencijali koji su spomenuti gore ponovo proslave. Brajton je dosta golova primio u poslednje vreme, ali je dobra vest da se Van Heke vraća. Ne baš dobar raspored za oba tima udaljava od fantazi priče i Brajtonove vedete poput Velbeka, Mitome, Mintea i zaboravljenog Pedra. Kada se sve sabere i oduzme, ovo jeste utakmica između jakih diferencijala u ovom trenutku. Velbek igra kao vino, 4 gola i asistencija za sad, koliko dugo može još ovako? Minte je odigrao najbolji meč sezone protiv Totenhema.

6. Sautempton - Lester

Još jedan "six pointer" u ovom kolu. Ovo je meč gde bi 0:0 mogao biti sasvim realan rezultat na zadovoljstvo vlasnika Fasa, Džastina i Harvud-Belisa. Džejms Džastin je u poslednja dva kola doneo 22 poena i podsetio na njegove zlatne dane i pred ovo kolo je jedan od najpopularnijih transfera. Ofanzivni delovi oba tima su u domenu diferencijala. Dibling iz Sautemptona je ozbiljan talenat i po minimalnoj ceni me biti neko ko će vašem fantazi timu da obezbedi budžet za neke druge fudbalere, kod Lestera su se najviše istakli Bounanote, Ndidi i Mavididi.

7. Bornmut - Arsenal

Izjava Artete pred ovaj meč ohrabruje sve vlasnike Haverca i Sake. Da li je vreme da se defanzivci Arsenala prodaju zbog jako teškog rasporeda, ili je ipak obavezno imati makar jednog? To se isto može i reći i za ofanzivce ako je sve okej sa Sakom, da li je on dovoljan kao jedini fudbaler Arsenala u naredna 4 kola? Trosar i Martineli su donosili poene u poslednje vreme, ali je nekako neizvesno da li će Brazilac biti spreman. Neko čak može da posegne za taktikom da jeftiniji Trosar pokrije Saku. Bornmut isto ima težak raspored i deluje da je idealan trenutak preskočiti njihove fudbalere.

NEDELJA

8. Vulvsi - Mančester Siti

Znali su Vulvsi u nekoliko navrata da savladaju aktuelne šampione koji ponovo igraju bez De Brujnea. Haland nije postigao gol na dve utakmice na kojima nije bilo Rodrija i De Brujena ali sada gostuje najlošijoj odbrani lige. Možda je ovo trenutak da Fil Foden zablista, solidan meč protiv Fulama i problemi sa povredama nekih igrača ga moraju gurnuti u prvi plan jer je za očekivati da pogura tim. Kovačić se tiho nametnuo kao fudbaler Sitija sa najviše poena posle Halanda, ali nekako je to i dalje neuverljivo da bude stalna fantazi opcija. Dobar raspored za Siti je prilika da se Luis i Gvardiol istaknu, ali ne preko clean sheet poena. Savinjo je preveliki rizik zbog minutaže. Konačno možemo da pričamo i o Vulvsima. Nakon ove utakmice ide sjajan raspored, Ait-Nouri je u prvih 7 kola zabeležio 2 gola i 2 asistencije kao bek, i uz Kunju su odlične jeftine opcije za duži period. Strand-Larsen je još jeftinija opcija koja je ove sezone u Kunju u par navrata donosila poene.

9. Liverpul - Čelsi

Duel dva tima koji takođe imaju vrlo zahtevan raspored. Polemiše se dosta o tome da li je vrem da se prodaju Salah i Palmer, što je vrlo upitno jer se zna da obojica izvode penale i da je potrebno vrlo malo da donesu poene. Fofana i Kukurelja su suspendovani, a TAA je isto na tapetu za prodaju jer se umesto njega mogu dovesti mnogo jeftiniji igrači sa boljim rasporedom. Ponovo dolazimo do sudara teorija dobrog rasporeda i dobrih igrača. Diazu pada vrednost, Žota se ponovo nameće kao diferencijal ali ostaje upitno ko će biti u napadu Liverpula uz Salaha. Liverpul će biti bez Alisona nekoliko nedelja i to je veliki udarac. Da li je ovo trenutak da se ide samo sa Palmerom iz Čelsija, to znači da bi Džekson mogao da se pretvori u nekog jeftinijeg? Očekujemo odličan derbi sa dosta golova.

PONEDELJAK

10. Notingem Forest - Kristal Palas

Gibs-Vajt i Vord-Praus su suspendovani. Notingem je na početku sezone ostavio totalno suprtoni utisak u odnosu na Kristal Palas. Kris Vud je odličan i na svakoj drugoj utakmici postiže gol, to znači da sada ne bi trebalo da bude strelac. Sels bi trebalo da je dobro, Notingem ima solidan raspored i neki defanzivci popiut Murilja, Aine, Milenkovića i Selsa bi mogli da posluže kao rotacione opcije za vaš fantazi tim. Kristal Palas i Ebereči Eze su razočarali i moramo da ih preskočimo dok ne vidimo neke pozitivne stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke