Najava devetog kola Fantazi Premijer lige

Autor: Lazar Nikolić
petak 25.10.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo bitne informacije za vas pred novo kolo.

Povezane vesti

Petak

1. Lester - Notingem Forest

Lester i Mančester Siti su jedini timovi koji su ove sezone postigli po makar jedan gol na svakoj utakmici. Neće biti lako Notingemu na ovom gostovanju. Lester je trenutno na bezbednom 14. mestu nakon preokreta protiv Sautemptona. Ovaj period dobrog rasporeda su iskoristili za sada. Za fantazi nekako Bounanote deluje kao najpouzdanija opcija, ili Mavididi. O Vardijevoj statistici smo već pričali, mada je bio strelac sa penala na prošlom meču. Fas i Džastin mogu biti jeftine opcije za rotaciju vašem timu. Notingem igra baš onako kako Nuno Espirito Santo i želi. Sels je odigrao još jednu sjajnu partiju i doneo 11 poena, uz clean sheet status za njega Milenkovića i družinu. Vrlo jeftine opcije koje mogu da u određenim trenucima donesu clean sheet poene kojih generalno ima malo. Kris Vud ostaje najbolja opcija iz Notingema, vezao je dve utakmica na kojim je postigao gol i po ceni od 6.3m je definitivno najbolji napadač u tom cenovnom rangu.

 Subota

2. Aston Vila - Bornmut

Aston Vila dominira u Ligi Šampiona, a u Premijer ligi je pri vrhu tabele. Strah koji je postojao o kapacitetu Aston Vile da igra na dva najjača fronta za sada nije doživeo bilo kakav vid potvrde da će se to desiti. Rodžers i Votkins već poslovnično sada u tandemu donose poene, ali ipak ta odbrana škripi i nakon Bornmuta ide malo teži raspored. Prodati Konsu i ostale, ili je jedan Dinj vredan dugoročne pažnje? Dinj je često bio okarakterisan kao fantazi trol zbog loših partija i minimalnog broja poena koje je donosio ali ove sezone igra sjajno i već ima 3 asistencije, Matsen ne uspeva da bude starter pored njega. Ipak, velike pohvale zaslužuje i Bornmu koji je savladao Arsenal na svom terenu i sačuvao mrežeu. Teško da će fantazi fokus biti na njima u narednom periodu, a Semenjo je mogao dodatno da se proslavi prošlog vikenda ali je bio neprecizan u par navrata.

 3. Brentford - Ipsvič

Brentford nije postigao gol u prvom ili drugom minutu utakmice na prošlom meču, na kraju nisu ni slavili na Old Trafordu, izostao je učinak Mbeuma ali raspored u narednom periodu ga i dalje favorizije kao jaku fantazi opciju. Defanzivno je Fleken sakupio dosta odbrana i doneo poene, a odlične jeftine opcije ostaju Kolins i Van den Berg. Visa bi uskoro mogao na teren. Ipsvič je vezao dva poraza, izgledali su poprilično inferiorno protiv Evertona što može malo da zabrine. Delapa ponovo predstavljama kao budžet napadačku opciju, ili Dejvisa kao defanzivca koji podseća na Alfija Dautija iz prošle sezone.

4. Brajton - Vulvsi

Brajton je uspeo nešto što je malo koja ekipa mogla tokom prethodnih sezona, da ne primi gol na Sent Džejmses parku i da odnese sva tri boda. Dani Velbek nastavlja da dominira, zabrinuo nas je sve kada je dobio nezgodan udarac u kičmu nakon čega je bio iznet sa terena i poslednje informacije su da će odluka o njegovom nastupu biti doneta pred samu utakmicu. Brajton ima teži raspored i sačekaćemo da prođe pa da ponovo bacimo oku na Mitomu, Mintea ili nekog trećeg. Žoao Pedro je još uvek daleko od povratka na teren. Konačno to 9. kolo i Vulvsi u centru pažnje. Istina je da su najlošija odbrana lige ali su protiv Sitija promenili formaciju i delovali črvšće. Ait-Nouri je svakako neko o kome će se dosta pisati u narednom periodu ali Vulvsi imaju i dva napadača koja imaju sličan učinak i mogu biti odlični diferencijali. U pitanju su Kunja i Strand-Larsen. Dobar raspored, odlična statistika i cena za fantazi su zaista jaki argumenti.

5. Mančester Siti - Sautempton

Paradoskalna pitanja i dileme su takve da jedni misle da sa Haland može prodati dok se De Brujne ne igra, a drugi da je Triple Captain čip optimalan protiv mučenog Sautemptona. Međutim, sa informacijom da nema ni Griliša, a ni Dokua naredni period...vreme je da Fil Foden bude starter, i da Pep smanji rulet, te da kao jak diferencijal donese mnogo poena na ovakvoj utakmici. Gvardiol je odmarao u Ligi Šampiona, i postizao je golove u poslednje vreme i ponovo se nameće, dok Lusi igra gotovo konstantno, a ne znamo koje tačno probleme ima Voker. Ostatak tima Sitija zaista ne deluje uverljivo, jeste tačno da je Kovačić donosio poene ali nije tip igrača od kojeg očekujemo neke ozbiljne brojke na duže staze.

 6. Everton - Fulam

Everton je vezao dve dobre utakmice na kojima nije primio gol, a Fulam dva poraza. Kavlert-Luin statistički izgleda sjajno ali u realnosti ne može da realizuje nijednu šansu u poslednje vreme. MekNil je ponovo bio u poenima, kao i Ndiaje. Odbrana Evertona jeste vredna pažnje kada je kompletna i kada je ovako solidan raspored. Himenez se ozbiljno nameće kao još jedna budžet opcija, od Smit-Roua na poslednje dve utakmice nismo videli mnogo, dok je Andersen dobio direktan crveni. Fulam takođe ima solidan raspored i možda nije trenutak da se prodaju Robinson, Smit-Rou ili neko treći ako ga imate iz Fulama.

Nedelja

7. Čelsi - Njukasl

Čelsi nije uspeo da sruši Liverpul, dok je Njukasl produbio svoju krizu partija. Već duži period minuta ne mogu da postignu gol iz igre i u pogrešnom trenutku po njih idu Čelsiju na Stamford Bridž. Čelsi ima težak raspored ali je sve teže gledati njihove utakmice bez Palmera u fantazi timu, Džekson iz drugog plana ima 8 učešća u golovima. Ostatak napada je često sklon rotacijama i nedovoljno konstanan, i dalje deluje da je Sančez najbolja defanzivna opcija. Kod Njukasla smo došli do toga da ih zaobilazimo u širokom luku.

8. Kristal Palas - Totenhem

Kristal Palas ne zna za pobedu, a retko postižu golove. Na svu muku sada dočekuju Totenhem koji je uputio 22 udarca ka golu Vest Hema u prošlom kolu. Nezgodna situacija kod Totenhema je što imaju nekoliko odličnih igrača i utisak je da svaki put neko drugi uzme poene. Džonson, Poro i Solanke nisu doneli poene u prošlom kolu, a Medison i Kuluševski jesu. Ofanzivno svi jesu odlični diferencijali ali bitno je pogoditi ko će biti taj u ovom meču. Son se vratio i postigao gol, skup je dosta ali je godinama bio proverena fantazi opcija.

9. Vest Hem - Mančester Junajted

Vest Hem se ponovo raspao, Kudus je doživeo pomračenje uma i nećemo ga videti neko vreme. Dočekuju Mančester Junajted koji je odigrao najbolje poluvreme sezone protiv Brentforda i zasluženo slavio. Garnačo na levom krilu na ovako dobar raspored je vredan naše „Watchout“ rubrike. Bruno je konačno bio u poenima i čitav tim Mančester Junajteda će sad biti u diferencijalima. Isto važi i za Vest Hem, ali trenutno je sve na leđima Bouena, dok se Kudus ne vrati. Možda iz drugog plana da se razmisli o Dalotu.

10. Arsenal - Liverpul

Posle nekoliko sezone je jedan trenutak gde možda nije ni pogrešno ići bez Arsenalovih igrača. Prožeti povredana, Saliba suspendovan, Sakin nastup neizvestan, na prethodne 3 utakmice redovno primali makar po jedan gol...ozbiljno se sezona Arsenala već sada lomi u lošem smeru. Liverpul, sa druge strane, igra sjajno i ima samo jedan kiks za sada. Međutim, osim Salaha, sve druge opcije su mnogo nekonstantne...odbrana prima golove ponekad, a TAA i Robertson ne donose dovoljon u napadu da zadovolje vlasnike. Ovaj meč je uvek takav da bilo ko da donese poene je samo dodatni bonus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke