Neverovatno - Pobedili na penale, a onda ih je sudija vratio da igraju produžetke!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.11.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

I Slovencima se dešavaju ovakvi kiksevi...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Juče su u Sloveniji igrane utakmice šesnaestine finala nacionalnog kupa, najveće iznenađenje je eliminacija ekipe Celja koja je vodeća na tabeli njihovog šampionata, ali najveću pažnju javnosti izazvala su dešavanja u duelu četvrtoligaša IB 1975 (bivši Interblok) i prvoligaške ekipe Rogaške.

Naravno, Rogaška je bila favorit, ali je IB 1975 poveo u 85. minutu i stigao na prag senzacije. Dva minuta kasnije Rogaška je izjednačila, a kada je sudija označio kraj regularnih 90 minuta, pristupilo se izvođenju penal-serije.

U toj penal-seriji Rogaška je bila bolja, njeni fudbaleri su slavili plasman u osminu finala, ali slavlje im je prekinuo sudija koji je poništio penale i pozvao igrače obeju ekipa da igraju produžetke!

Razlog za to je bio nesporazum, odnosno neopreznost delegata i sudija, jer se do šesnaestine finala, na međuopštinskom nivou u slučaju nerešenog rezultata odmah izvode penali, a od šesnestine finala važi drugi propis po kome se igraju prvo produžeci.

Ipak, Rogaška je bila bolja i u produžecima, postigla je još dva gola i sa ukupnih 3:1 izborila plasman u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke