Nije kritično - Peleove ćerke reagovale!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 01.12.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Situacija je izgleda dosta bolja.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Legendarni brazilski fudbaler Pele, koji boluje od raka, primljen je u bolnicu radi procene lečenja hemoterapijom, navele su danas njegove ćerke. Medijima su se raširile vesti kako je Pele u kritičnom stanju, te kako ne reaguje pozitivno na terapije. 

Pele je hospitalizovan radi ponovne procene lečenja, nakon što je prošle godine otkriveno da boluje od raka debelog creva. 

"Nakon što je pregledan, Pele je smešten u običnu sobu i nije bilo potrebe za intenzivnom negom", navodi se u saopštenju bolnice "Albert Ajnštajn". Peleova ćerka Keli Nasimento, koja živi u SAD, navela je na društvenim mrežama da je njen otac u bolnici kako bi se regulisala doza lekova. 

 "Neću ići sledećim letom. Moja braća su u Brazilu i ići ću tamo za Novu godinu. Obećavam da ću objaviti fotografije", navela je ona na Instagramu. 

 Ona je istakla da hospitalizacija "nije iznenadjenje i da nema hitnosti". Slično je rekla i druga ćerka 82-godišnjeg Pelea, Flavija Nasimento. 

 "Postoji zabuna jer je moj otac otišao u bolnicu na testove. Žao mi je što nedobronamerni mediji govore o nepostojećim činjenicama, stvarima za koje mi ne znamo. On je zaista na pregledima, kao i uvek, kako bi se pratio razvoj raka. Moramo da nastavimo da mu šaljemo dobru energiju sa Svetskog prvenstva, to je ono što mu treba", navela je ona. 

 O Peleu je pričao i selektor Brazila Tite, na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice sa Kamerunom, od 20 časova u trećem kolu Grupe G. 

 "Čuli smo vesti, želimo mu sve najbolje", rekao je Tite i naveo da je Pele verovatno jedan od najboljih predstavnika Brazila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke