Oglasilo se tužilaštvo povodom napada na Nemanju Bjelicu

Autor: Sportske Net
ponedeljak 05.02.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Učesnici salušani u Prvom osnovnom sudu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srpskog košarkaša Nemanju Bjelicu napao je bivši srpski fudbaler Nikola Petković u nedelju u TC Galerija, a sada se ovim povodom oglasilo i tužilaštvo. 

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom događaja od 03.02.2024. godine kada je u Beogradu, u ul. Vudroa Vilsona broj 12, u tržnom centru „Galerija“ u dečijoj igraonici „Cosno fun“ osumnjičeni N.P. verbalno napao i sa makazama u ruci uputio pretnje oštećenom N.B. da će napasti na njegov život i telo i na život i telo članova njegove porodice, protiv osumnjičenog N.P. od starne PS Savski venac podneta je krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1 Krivičnog zakonika.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičenom N.P. određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Prilikom saslušanja pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 05.02.2024. godine osumnjičeni N.P. je u prisustvu branioca izneo svoju odbranu, kojom prilikom je negirao navode krivične prijave, nakon čega je podnet predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora prema osumnjičenom N.P., a na osnovu člana 211. stav 1. tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će ispitati oštećenog N.B., kao i druge potencijalne svedoke očevice, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, te će nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja biti doneta odluka o daljem postupanju" navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke