Olimpijakos je jednom poveo protiv Partizana i pre početka meča! Nije mu vredelo...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.10.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Te sezone Partizan je stigao do fajnal-fora.

EPA PHOTO EPA/SRDJAN SUKI
EPA PHOTO EPA/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Duga je istorija međusobnih evroligaških duela Olimpijakosa i Partizana.

Samo od početka ovog veka, u poslednje 23 godine imali su 11 međusobnih susreta u Evroligi,  Olimpijakos je dobio šest, a Partizan pet utakmica, poslednju pred kraj prošle sezone u ''Štark Areni'' sa 90:75.

Pre svega toga, sastajali su se i krajem prošlog veka, a stariji navijači Partizana rado se sećaju susreta iz sezone 1997/98, u osmini finala Evrolige.

To je već bila nokaut faza takmičenja, igralo se na dve pobede, a Partizan je sa 2:0 u pobedama prošao u četvrtfinale.

Prvi meč je odigran u Pireju, 3. marta 1998. godine, a zanimljivo je da je Olimpijakos u tom susretu poveo sa 2:0 i pre zvaničnog početka utakmice, odnosno pre podbacivanja lopte na centru terena.

Razlog je bilo to što je tadašnji centar Partizana Ratko Varda na zagrevanju polomio tablu, pa je kasnio početak meča, a kazna su bila dva slobodna bacanja za domaće pre početka utakmice, pa je Olimpijakos tako stigao do ''dva poena fore''.


Nije domaćima to tada pomoglo, jer je Partizan odigrao odličan meč, slavio je na kraju sa 78:74, uz 16 poena Predraga Drobnjaka i po 14 Harisa Brkića i Dejana Tomaševića. Najefikasniji tada u Olimpijakosu bio je Milan Tomić (kasnije trener Crvene zvezde) koji je u tom meču upisao 20 poena.

Partizan je slavio zatim i u revanšu u Beogradu sa 72:60, briljirao je Dejan Tomašević sa 16 poena i 13 skokova, pa su se crno-beli izborili za ulazak u četvrtfinalnu seriju protiv CSKA.

Tu seriju je Partizan kasnije dobio sa 2:1 u pobedama i plasirao se na svoj treći fajnal-for u klupskoj istoriji i tamo završio na četvrtom mestu posle poraza od Kindera i Benetona koji je tada sa klupe vodio Željko Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke