Sećanje na Harisa Brkića koje nikada neće izbledeti...

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.12.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Partizan obeležio 21. godišnjicu tragične smrti svog nekadašnjeg košarkaša.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Na današnji dan pre 21 godine, preminuo je nekadašnji košarkaš Partizana, podgoričke Budućnosti, čačanskog Borca i sarajevske Bosne Haris Brkić.

On je tri dana ranije posle Partizanovog treninga teško ranjen na parkingu ispred hale ''Pionir'' od strane nepoznatih napadača i, nažalost, podlegao je povredama 15. decembra 2000. godine.

Haris Brkić je tada imao samo 26 godina...

Od tada, u ove dve decenije, svi ljubitelji košarke, ali pre svega njegova porodica, prijatelji i nekadašnji saigrači ne dozvoljavaju da Haris bude zaboravljen, a tako je i danas na 21. godišnjicu njegove smrti.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Partizana, danas je na Centralnom groblju još jednom odata počast Harisu.

Tim povodom okupili su se Harisovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji: Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić.

''Uspomenu na čoveka za kojeg se i dvadeset jednu godinu kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, čuvaju njegovi klubovi. Danas, na utakmici 7Days Evrokupa protiv Slaska iz Vroclava, tokom prvog 'tajm auta' će u tišini biti odata pošta našem Harisu'', navodi se na sajtu Partizana.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke