Sećate li se kako su Kragujevčani u Zvezdinim dresovima osvojili ''Marakanu''?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.03.2024.
08:59
Izvor: Sportske.net

Katai je i tada igrao za Zvezdu...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Ovog vikenda igra se 26. kolo Superlige Srbije, a u centru pažnje biće duel na našem najvećem stadionu, gde će vodeća Crvena zvezda dočekati najprijatnije iznenađenje sezone, ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 koja je u fantastičnoj seriji od sedam uzastopnih pobeda i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli.

Utakmica je na programu u nedelju od 16 časova, a očekuju se odlično popunjene tribine i spektakl kakav su svojim dosadašnjim igrama i zaslužile ove dve ekipe.

Jesenas je Radnički na ''Čika Dači'' pružio sjajan otpor Zvezdi, taj meč je na terenu završen rezultatom 4:3 za goste, ali je naknadno registrovan službenim rezultatom 3:0 u korit beogradskih crveno-belih, zbog greške u protokolu prilikom jedne izmene u domaćem timu.

Kada su u pitanju utakmice na ''Marakani'', Kragujevčani posebno pamte duel iz maja 2015. godine, kada je Radnički kao gost savladao Zvezdu sa 2:1, što je bila prava senzacija ako se ima u vidu da su Šumadinci tada bili pred ispadanjem i ubedljivo poslednji na tabeli, a uz to i u teškoj finansijskoj situaciji.

Ti prateći problemi su došli do izražaja i pred početak meča, kada gosti nisu imali rezervnu garnituru dresova koja bi se po boji razlikovala od Zvezdinih, pa su bili prinuđeni da od domaćina za tu utakmicu pozajme njenu treću garnituru, plave boje.

Na tim dresovima nisu bila ispisana imena igrača, a Kragujevčani su morali da belim trakama prelepe Zvezdin grb na dresovima.

Nenad Lalatović je tada vodio ekipu Crvene zvezde koja je sezonu završila na drugom mestu, iza Partizana. Bila je to ekipa sa Predragom Rajkovićem na golu, zatim Mihailom Ristićem, Markom Grujićem, Aleksandrom Kataijem, Darkom Lazovićem, sa Petrom Orlandićem u napadu...

Međutim, taj meč je protekao u znaku herojske igre gostiju iz Kragujevca, koji su i sa igračem manje u poslednjih pola sata (isključen Nikola Kovačević) uspeli da dođu do istorijske pobede, prve na ''Marakani'' nad Zvezdom.

Do tog trijumfa Radnički je došao golovima golovima Željka Goljovića u 41. i Dušana Stevića u 69. minutu, a poraz Zvezde ublažio je Mihailo Ristić iz penala u 83. minutu meča.

Crvena zvezda: Rajković (Kahriman), Petković (Gavrić), Mbođ, Jovanović, Đorđević - Grujić, Ristić, Avramovski (Stojanović) - Katai, Lazović i Orlandić.

Radnički: Trifunović - Bonsu, Rosić, Živanović - Tiodorović, Kovačević, B. Miljuš, Keljević (Bubanja) - D. Miljuš (Urošević), Goljović (Stević) i Milovanović.

U prilogu su detalji sa ove utakmice odigrane pred svega dve do tri hiljade gledalaca. 

Sutra se očekuje mnogo bolja atmosfera nego tada. I još bolja igra obeju ekipa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke