Skandal - NIKE vs Nejmar, otkriven razlog bombastičnog raskida!

Autor: Stefan Matić
petak 28.05.2021.
19:34
Izvor: Sportske.net

Ozbiljne optužbe protiv Brazilca.

EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Wall Street Journal prenosi veoma ozbiljnu priču koja otkriva, po njima, pravi razlog raskida ugovor i uspešne saradnje između NIKE kompanije i brazilskog superstara Nejmara. 

Dve strane su se razišle 2020. godine iznenada i bez pravog objašnjenja, ljudi bliski Nejmaru priznaju kako je Brazilac imao još dodatne osam godine saradnje sa američkim brendom. Tamošnji mediji prenose kako je sve odrađeno u tajnosti zato što je Nejmar bio optužen za pokušaj silovanja!

Sve se navodno desilo 2016. godine. Nej, njegova svita i saradnici iz NIKE kompanije su bili na promociji partnerstva u Nju Jorku. Brazilac je, po pisanju WSJ-a, po kraju svojih obaveza bio u vidno alkoholisanom stanju te mu je trebala pomoć da dođe do svoje sobe u hotelu. Jedna od zaposlenih u timu američkog brenda je bila zadužena da isprati Brazilca u sobu, gde ju je Nejmar, prema njenim optužbama, pokušao da prisili na oralni seks. Fudbaler se skinuo, devojka je pobegla a Brazilac je nastavio da je juri razgolićen po hodniku hotela. 

Dve godine kasnije, zaposlena je sve ispričala nemili događaj svom HR departmanu u Najk. Godinu dana kasnije, brend sportske opreme zapošljava advokatski tim koji su bili zaduženi da istraže ceo slučaj - tada prestaju i sa guranjem Nejmara kao jednog od glavnih lica svog brenda. Saradnja je završena 2020. godine, jedan od razloga je bio i to što je Nejmar odbio da sarađuje u istrazi. Podsetimo, Nejmar je imao saradnju sa Najkom još od svoje trinaest godine, saradnja koja je završena avgusta 2020. godine. Dve nedelje kasnije Nejmar potpisuje višemilionski ugovor sa Pumom. Inače ovo nije prva optužba ovakve vrste protiv Nejmara. Brazilac je optužen i 2019. godine od strane druge žene za silovanje u Parizu. Nejmar je rekao kako je sve bilo uz pristanak, te da je ovo bio pokušaj iznude. 

Ne tako lepa dešavanja oko Nejmara, jasno da se ova saga nije završila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.