Stigla je najnovija EA Sports fudbalska simulacija, evo kako su ocenjeni srpski igrači!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2024.
16:12
Izvor: Sportske.net

Nova verzija stare igre koju ste voleli.

EA Sports
EA Sports

Povezane vesti

Najnovija EA Sports fudbalska simulacija je stigla pod imenom EA FC 25. Osim unapređenih opcija u igrici i načina na koje se razni potezi izvode, FC25 donosi i novu bazu igrača, a mi smo za Vas proverili kako su ocenjeni srpski igrači i igrači za koje su navijači sa ovih prostora zainteresovani.

Sa prestankom postojanja stare Fifa franšize pre nekoliko godina, i gubitka licence za FIFA naziv, EA Sports kompanija je započela novu sagu pod nazivom EA Sports FC. Novu igricu sa starim imenom pravi sama FIFA i kako će to izgledati ostaje da vidimo, ali EA Sports već treću godinu za redom lansira nove verzije stare igre, samo pod novim imenom. Igrica nosi naziv FC25, a EA Sports je potpisao ugovore sa većinom vodećih liga.

Kao i do sada, naši klubovi nisu deo FC25. Nadamo se da će se to promeniti u narednom periodu i da će konačno i naši ljubitelji fudbala i igrica, a istovremeno i navijači naših klubova, moći da igraju sa svojim klubovima i igračima. Dotle, ostaje nam da uživamo u najboljopj fubalskoj simulaciji sa timovima i igračima koji su tu.

Među najvećim zvezdama FC25 su isti oni igrači koji i jesu najbolji na planeti i koji igraju za najbolje klubove. Kao što se dalo i pretpostaviti na vrhu sa najboljim rejtingom su Mbape, Haland, Belingem, De Brujn, Mesi, Benzema, Kejn, Levandovski, Salah, Ruben Dias, Vinicius, Rodri, Nejmar, Van Dajk, Kazemiro, Bruno Fernandes, te golmani Kurtoa, Stegen i Alison.

Ženski timovi su i dalje aktuelni deo u EA Sports FC franšizi, pa su od devojaka na vrhu liste Puteljas, Bonmati, Sam Ker, Hansen, Diani, Leon, Morgan i Aleks Hagerberg.

Srpski internacionalci očekivano nisu u vrhu po ocenama ni ove godine, a čini se i da su pali u odnosu na prethodnu verziju igrice.

Najbolje ocenjen je Sergej, ali je i on pao sa 80. mesta u prethodnoj verziji FC24 na poziciju 101. u FC25 sa rejtingom od 85 poena. Nešto malo slabije ocenjeni su sledeći srpski fudbaleri, kao što su bivši kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić sa rejtingom 83 i njegov saigrač Kostić iz Fenerbahčea 82. Istom ocenom je ocenjen i Sergejev saigrač iz Al Hilala Mitrović aka Mitrogol, sa rejtingom 82. Đorđe Petrović sa ocenom 79, dok je bivši prvi golman Dmitrović pao za jedan poen i ocenjen je sa 78 poena.

I naše devojke su predstavljene u igrici. Najbolje ocenjene su očekivano Jelena Čanković iz Brajtona i Jovana Damnjanović iz Bajerna sa ocenama 79.

Lokalni distributer EA Sports FC 25 Games je izbacio i spisak svih naših internacionalaca koji su predstavljeni u igrici FC25 pa možete detaljno pogledati ocene igrača koji vas zanimaju. Kao mali tizer da kažemo da su  naša dva Filipa. Kostić i Mladenović najbrži, Tadić, a ko drugi, ima najbolji pas, a Mitrović i Sergej su ne samo najsnažniji u Srbiji već i jedni od najsnažnijih igrača u igrici, pa se nalaze u vrhu tabele igrača sa najboljim ocenama za fizičku spremu.

Kao što smo rekli Super liga Srbije nije predstavljena u F2C5, koji nije otkupio licencu. Pitanje je da li nisu ni zainteresovani ili su pregovori propali, ali se nadamo da će u nekoj od narednih verzija navijači Zvezde, Partizana, Vojvodine, Radničkog i drugih klubova imati prilike da igraju i sa svojim timom.

Zanimljivo je da je FC25 pokazao i da naši klubovi nisu baš sjajno kupovali proteklih godina, pošto ima veoma malo stranaca koji su proteklih godina igrali u Srbiji, a imaju svoju karticu u FC25 kao igrači klubova u jačim ligama. I to govori o skautingu i kupovnoj moći naših klubova. Proverili smo i igrače koji su pre nosili dresove naših klubova i najbolju karticu imaju, očekivano, bivši fudbaler Partizana Sadik, koji je kao igrač Sosijedada dobio karticu 77. Asano ima 74, a od bivših stranaca koji su igrali u Zvezdi, najbolji rejting ima Ohi sa 70.

Igricu FC25 već možete kupiti, ako niste do sad, za koju god platformu želite, jer je euforija počela već 29. septembra u svim prodavnicama. Mi već uveliko uživamo u fudbalskoj groznici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke