Tim Lacija iz devedesetih, nema ko nije vrhunski trener!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.12.2021.
10:18
Izvor: Sportske.net

Sven Goran Erikson je bio trener lidera.

EPA-PHOTO/EPA/YURI KADOBNOV/STF/yk/ow
EPA-PHOTO/EPA/YURI KADOBNOV/STF/yk/ow

Povezane vesti

Lacio je kasnih devedesetih godina bio jedan od omiljenih timova Jugoslovena, razlog je taj što su u tom timu igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Upravo su njih dvojica bili igrači koji su igrali veoma bitnu ulogu i u osvajanju duple krune 2000. godine koja je bila kruna te generacije.
Trener im je bio Sven Goran Erikson, ispostavilo se da je svoje znanje preneo skoro na sve igrače.

Jer, ako pogledate ko je sve igrao u tom timu, videćete da je danas ogroman deo njih u trenerskim vodama i ne samo to, nego su i veoma uspešni.

Svakako su trenutno najuspešniji Roberto Manćini koji je osvojio EURO sa Italijanima, kao i Dijego Simeone koji je sa Atletikom pravio čuda u Španiji pored velikana Reala i Barse. Pokušaće da ih sustigne Simone Inzagi koji odlično gura u Interu, a sa uspehom je vodio i Lacio, a u rangu sa njim je i Siniša Mihajlović čiju istoriju vrlo dobro znate. Odličan je i Serđo Konseisao u Portu koji je osvojio dve titule prvaka države i jedan kup. Dobro u Zvezdi gura i Dejan Stanković koji je osvojio prvu duplu krunu od 2007. godine, uspeo je i da dočeka proleće u Evropi i to sa prve pozicije u Ligi Evrope.

Od ostalih, Alesandro Nesta je vodio Majami Peruđu i Frozinone, Paolo Negro je trenutno trener Sijene, Pankaro je vodio Pistojeze u sezoni 2019/20, Nestor Sensini gradi karijeru kao trener u Južnoj Americi gde je trenirao Njuels, Kolon, Atletiko de Rafaelu i Everton, a svojevremeno je bio i kratko u Udinezeu.

Matias Almeida je trener u MLS ligi gde predvodi San Hoze, prethodno je radio u Riveru, Banfildu i Gvadalahari.

Kao što vidite, retki su oni koji nisu treneri, Huan Sebastijan Veron i Marselo Salas su jedni od njih, ali nikad nemojte isključiti mogućnost da i njih gledamo na klupi nekog tima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke