Top 10 najplaćenijih sportista - Jokić i Novak su najbolji na svetu, ali...

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 24.06.2023.
19:10
Izvor: Sportske.net

Deset najvećih ugovora, fudbaleri polako preuzimaju apsolutnu vladavinu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sigurni smo da znate da je od nedavno najbogatiji sportista planete Kristijano Ronaldo, tačnije, da će u sledećoj sezoni imati najjači ugovor po kom će dobiti 200 miliona evra za godinu dana.

Ko je iza njega?

Novak Đoković i Nikola Jokić su svakako sportisti koji su među najboljima na planeti, definitivno najbolji u svom sportu u ovom trenutku, a na listi najjačih ugovora na svetu nema Novaka iz jasnog razloga jer se radi o pojedinačnom sportu. 

Podatak da je od tenisa u 2022. godini zaradio "svega" 10 miliona dolara (što je najviše u svetu tenisa za pomenutu godinu) je dokaz da u top 10 ove liste ne bi bilo mesta za njega, kao ni za jednog drugog tenisera. 

Iza Kristijana Ronalda je sada Ngolo Kante koji će u sezoni pred nama imati 100 miliona evra, dakle, duplo manje od Kristijana Ronalda, a isti iznos imaće i Karim Benzema, takođe novi fudbaler Al-Itihada. 

Luis Hamilton će uskoro biti na četvrtom mestu ukoliko prihvati ugovor Mercedesa i imaće 58 miliona, a na petom je Stefon Kari koji će u sezoni pred nama imati oko 47 miliona evra. Šesti je Maks Ferštapen sa 46 miliona evra.
 
Sedmi je tek Nikola Jokić sa 43 miliona evra koliko ima i Lebron, a onda slede kvoterbekovi u NFL ligi, Lamar Džekson koji nastupa za Rejvense, kao i Džejlen Hurts koji imaju za nijansu niže plate od Jokićeve...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke