Vlado Čapljić za ''Sportske'' - O Partizanovom mučenju, istorijskom uspehu Radničkog, Dudićevoj harizmi...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.05.2024.
16:35
Izvor: Sportske.net

Iskusni trener govorio je za naš portal o aktuelnom stanju u klubovima gde je imao velikih uspeha.

Emir Sadovic/Starsportphoto ©
Emir Sadovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U poluvremenu jučerašnje utakmice poslednjeg kola Superlige između Partizana i kragujevačkog Radničkog (2:2) razgovarali smo sa Vladom Čapljićem, čovekom koji je ostavio značajan trag u oba kluba. Sa Partizanom je kao igrač u drugoj polovini osamdesetih osvojio dve titule prvaka Jugoslavije, a ekipu Radničkog je kao trener uveo u Superligu 2011. godine, pa je idealan sagovornik za priču o oba kluba.

Najpre o Radničkom koji je odigrao istorijsku sezonu i izborio plasman na evropsku scenu.

''Kao i Partizan u kojem radim, pratio sam i Radnički. Od vremena koje sam proveo tu, vezan sam za Radnički i grad Kragujevac. Šta da kažem, kad je sve već rečeno na terenu. Zaista, jako uspešna sezona. Ja neću da govorim da li je najbolja ili nije, ali je to sezona sa ozbiljnim rezultatom koji su napravili. Sigurno, ovi momci koji igraju za Radnički zavređuju pažnju javnosti'', kaže Čapljić za naš portal.

Pre nekoliko dana u razgovoru sa Feđom Dudićem smo pomiljali Vlada Čapljića kao njegovog nekadašnjeg trenera u sarajevskoj Slaviji, ostao mu je u lepom sećanju, a kako Vlado gleda na tu njihovu saradnju?

''To je bilo 2012. godine. Feđa je tada slobodan bio, došao je iz Travnika, došao je kod mene. Sarađivali smo. Harizmatičan je, ima onaj mentalitet koji krasi ljude iz Sarajeva i uz svoju energiju i harizmu ima velikog udela u svemu što se danas dešava u Radničkom. To je pre svega, pored kvaliteta, hemija, dobra saradnja, dobar odnos između svih u klubu''.

Ove sezone nije dolazio na ''Čika Daču'', ali najavio je dolazak na evropski debi Kragujevčana.

''Nisam dolazio, imao sam želju, pogotovo pred polufinale Kupa sa Vojvodinom, ali sam imao nekih privatnih obaveza. Sigurno ću doći, ne znam gde će igrati kao domaćini u Evropi, planiram da prisustvujem i biće mi jako drago''.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Sad se postavlja pitanje koliko Radnički može u Evropi?

''Ako treba da bude neka škola, onda treba od prošle godine da budu Čukarički i TSC. Ipak je Evropa nešto drugo i ako žele nešto više, treba osvežiti ekipu i pojačati se''.

Za razliku od Radničkog koji slavi istorijski uspeh, Partizan je ovog proleća ponovo razočarao svoje navijače. Plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona je za njih slaba uteha posle pet godina bez ijednog trofeja.

''Iskreno, smatram da je u ovom momentu ime Partizana malo veće nego što je kvalitet igrača koji igraju u njemu. Evo, završila se sezona, a mi još uvek imamo problema da nemamo tim. Jednostavno, traži se tim. Mnogo oscilacija, mnogo stranaca, njihova adaptacija, promena trenera. To su turbulencije koje donose probleme. Sami ste videli da se ovde danas čuju navijači Radničkog, a ne čuju se navijači Partizana, jer ih nema na stadionu. To su sve problemi i propratne stvari koje utiču na rezultat''.

Može li se nešto bitnije promeniti do početka naredne sezone? 

''Biće jako teško, jer je jako malo vremena. Treba zbiti redove, ali mislim da je ova ekipa dosta i psihički potrošena i ne znam koliko imaju snage. Meni je žao, ali jako je bilo teško gledati Partizan. Mnogo teških utakmica, nijedna utakmica nije bila da smo sa strane mogli da uživamo i da budemo opušteni. Sve pobede su bile jako teške, a porazi laki''.

Kako vidi Partizanovu budućnost?

''Da preživimo mi ovu sadašnjost, budućnost sigurno ne može da bude lošija. Nadam se da će ova godina biti što pre zaboravljena i da ćemo krenuti pravim putem'', zaključio je Čapljić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke