Zvezdara Olimp, novi bokserski klub u gradu - Šampion stvara šampione!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.02.2023.
18:48
Izvor: Sportske.net

Poziv važi za sve, da dokažemo da je boks plemenita veština!

Zlatko Došljak - privatna arhiva
Zlatko Došljak - privatna arhiva

Povezane vesti

Lepe vesti za Beograđane. 

Na Zvezdari je otvoren novi bokserski klub po imenu "Zvezdara Olimp", a na čelu je jedan od poznatijih - Zlatko Došljak.

Zlatko je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, potom i Srbije, nekada najbolji bokser naše države, a u razgovoru za naš portal je istakao da je razlog otvaranja novog kluba njegova velika volja i želja da svoje umeće prenese i na mlade.

"Bokserski klub "Zvezdara Olimp" od prošlog ponedeljka je otvoren za sve ljubitelje ove plemenite veštine, koji hoće da se oprobaju u njemu, što u rekreativnom, tako i u takmičarskom smislu. Klub se nalazi u Sportskom centru "Olimp" na najljepšoj, po meni, opštini, razlog više zašto sam se odlučio da osnujem bokserski klub na ovoj jeste moja ljubav prema njoj, a isto želim da svoje dugogodišnje takmičarsko iskustvo koje je počelo još davne 1996. godine. Sa svega 11 godina sam krenuo da se takmičim. Iza sebe imam dosta osvojenih medalja, nastupi u reprezentaciji Jugoslavije, SCG i na kraju naše Srbije. Proglašen najboljim bokserom Srbije. Pa eto razloga da svoje znanje i iskustvo prenesem na mlađe kao i na starije. Kod nas su svi dobrodošli koji hoće da ih naučimo tehnici ove plemenite i junačke veštine. Da znaju pravilno da udare, a isto tako da izbegnu udarac", rekao je naš sagovornik. 

Ova veština posebno može biti od velike koristi u vremenima u kojima živimo, sa puno stresa, a potom je Došljak uputio poziv i roditeljima da dovedu svoju decu jer boks može pomoći mladima u sticanju samopouzdanja. 

"Cilj je da ih kondiciono pripremimo i sav stres iz njih izbacimo. Pored poziva odraslima, damama i muškarcima, tako isto pozivamo roditelje da dovedu svoju decu. Ono što je sigurno da će kod nas dobiti veliko samopouzdanje, veru u sebe i čvrst karakter. Tu smo da im budemo treneri, a ujedno i učitelji života", rekao je on.

Veliku dužnost oseća prema opštini Zvezdara.   

"Bokserski klub Zvezdara Olimp, želi da svoju opštinu promoviše na najbolji mogući način, tako što ćemo svojim delovanjem i sportskim angažovanjem biti pravi predstavnici svoje opštine, isto tako uvek joj biti na raspolaganju, u smislu učestvovanja u nekim humanitarnim akcijama ili neke druge vrste pomoći našim sugrađanima. Planovi su nam da pravimo šampione, a isto tako da svoje sugrađane naučimo i fizički pripremimo", objasnio je Zlatko. 

Jedan od njegovih ciljeva jeste i da Zvezdara bude poznata po boksu. 

"Želim da Zvezdara bude poznata po boksu. Planovi su da organizujemo mečeve na opstini kako bi ugostili razne ugledne građane naše prestonice. A želja kluba je da Zvezdara dobije svoju boksersku salu kako bi bila na raspolaganju svojim sugrađanima, da u toku dana posle svojih završenih poslova uvek mogu doći da treniraju, a naša vrata kluba će uvek biti otvorena za sve Vas. Veliku zahvalnost Predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu koji je bio glavni naš vetar u leđa. Mi ćemo gledati našim radom i promovisanjem boksa da mu se odužimo, u znak zahvalnosti i nesebičnoj podršci", završio je Zlatko Došljak. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke