ABA - 'Đetići' ne odustaju od fajnal-fora

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.03.2014.
23:29
Izvor: Sportske.net

Jedini predstavnik Crne Gore u ABA ligi savladao je Slonok u poslednjem meču subotnjeg dela programa 22. kola i tako preskočio Partizan i Cibonu na tabeli i potvrdio da će do kraja ligaškog dela biti ozbiljan takmac za plasman na fajnal-for.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaški podgoričke Budućnosti savladali su Solnok u poslednjem meču subotnjeg dela programa 22. kola regionalne košarkaške lige.

Budućnost je u "Morači" slavila rezultatom 86:77 (22:17, 18:26, 35:12, 11:22) u meču koji je lako mogao da se završi trijufom gostiju iz Mađarske.


Nakon nešto boljeg starta, domaćin je popustio u drugoj četvrtini i dozvolio Solnoku da se vrati u utakmicu i čak ode na odmor sa minimalnom prednošću (43:40).

Treća deonica bila je prelomna za konačan ishod utakmice jer su Podgoričani zadržali Solnok na 12 postignutih poena a postigli neverovatnih 35, više od trećine ukupnog broja poena na večerašnjem meču.

U poslednjoj deonici Solnok je uspeo da ublaži poraz ali je Mađarski tim svoju šansu da napravi iznenađenje slično onom u Kragujevcu propustio lošim izdanjem u trećoj četvrtini.

Nikola Ivanović pružio je partiju vrednu zvanja najkorisnijeg igrača kola, pošto je za 29 minuta na terenu ubacio 27 poena (4/4 sa penala, 4/7 za dva i 5/7 za tri) i tome dodao 3 skoka i 4 asistencije.

U ekipi Budućnosti poenterskim učinkom izdvojili su se još Čedomir Vitkovac sa 16 poena i Aleksa Popović sa 13.

Gostujući igrači podelili su učinak na ravne časti. Holidej je iskočio sa 16 poena a pratili su ga Milošević, Bader i Simon sa po 11 i Ivošev sa 10 poena.

Budućnosti je na ruku išao i poraz Igokee u Laktašima, pa crnogorski sastav sada ostaje kao jedini tim koji bi mogao da pomrsi račune Partizanu i Cedeviti u borbi za mesto na završnom turniru.

Podgoričani su se domogli treće pozicije ali sa utakmicom više i istim brojem pobeda i poraza u poređenju sa crno-belima i zagrebačkim "Vukovima". U slučaju da Partizan i Cedevita upišu pobede u 22. kolu, Budućnost će imati pobedu manje u odnosu na ta dva tima ali će zato u naredna tri kola sama rešavati pitanje plasmana na fajnal-for kroz direktne duele sa Igokeom, Partizanom i Cedevitom.

Rezultati 22. kola ABA lige:

subota
Laktaši: Igokea - MZT Skoplje 65:79
Smederevo: Mega Vizura - Crvena zvezda Telekom 86:98
Podgorica: Budućnost - Solnok 86:77

nedelja
Novo Mesto: Krka - Široki 17.00
Zagreb: Cedevita - Olimpija 19.00

ponedeljak
Zadar: Zadar - Cibona 18.00
Beograd: Partizan NIS - Radnički KG 20.45

Ne propustite